On nije spreman, a vi ste spremne da sačekate dok ne bude. Ne zna šta hoće, a vi se pitate šta treba da učinite da on shvati da želi vas. Uopšte – svaki put kad sumnjate u kvalitet odnosa, sumnjate u sebe. Da niste dovoljno strpljive, da mu niste pružile nešto što mu je potrebno i spremne ste da na sebe preuzmete odgovornost za njegovo predomišljanje, distanciranost i nedovoljnu zainteresovanost. Na taj način svoju moć – da ispravno rezonujete, poštujete sebe, uvidite kako stoje stvari – dajete njemu, odričete je se i prepuštate se manipulaciji, strahovima i nerealnim očekivanjima.

On se ne obavezuje, ali i ne odlazi

Vi ste zaglavljeni u iščekivanju, a ništa se ne dešava. On ne pristaje na posvećenu vezu, ne izjašnjava se, ali i ne raskida. Njemu je tako udobno, to je položaj koji mu odgovara, a vaše čekanje produžava taj položaj. To što se vi nervirate i frustrirate, njega ne zanima. Ne radi se o tome da on ne zna šta hoće i da mu je potrebno vreme da shvati, nego o tome da njemu odgovara površan odnos i da ne želi da se obavezuje, a zgodno mu je da vas ima.

Gubite vreme pokušavajući da ga razumete

Tražeći smisao u njegovom ponašanju, tražite opravdanja za njega i odbacujete svoju moć da imate odnos kakav zaslužujete. Dublji smisao toga što vi ne uspevate da doprete do njega možda i ne postoji, nemojte da se trudite i da gubite vreme i energiju. Njemu ne treba vaša pomoć.

veza 23 Zadržite svoju moć: Ne sumnjajte u sebe zbog njega
Comments