Snažne žene su jedinstvene, ali sve imaju neke zajedničke osobine, po kojima ih možete prepoznati – i koje treba da razvijate, ukoliko i sami težite nezavisnosti i samostalnosti. 

Jake žene se zalažu za sebe i za druge 

Snaga se ogleda u hrabrosti da se zauzmete za sebe, ali i za druge – da intervenišete kad vidite nepravdu, kad uočite neku grešku ili neistinu. Snažne žene ne okreću glavu, ne trpe i ne ćute, one su na strani pravde, fer odnosa i istine, znaju da su u pravu, svesne su i da su u manjini, ali da će svojim istupanjem i iskazivanjem hrabrosti zadobiti podršku i ako ne odstupaju, velike su šanse i da će rešiti problem sa kojim se suočavaju. 

One se dive drugim ženama i podržavaju ih 

I to je ono što je ženama potrebno više od svega – solidarnost i podrška. Snažne žene se ne osećaju ugroženo, u drugim uspešnim i snažnim ženama ne vide konkurenciju i nemaju potrebe da zavide, ogovaraju i kritikuju druge žene. One hvale i podržavaju druge žene u njihovim naporima, dive im se zbog njihovih postignuća i druže se sa njima. 

Jake žene su dobre vođe

One su dobri šefovi, menadžeri, direktori, organizatori, vođe zajednice, jer imaju široku perspektivu i sposobnost da udruže i angažuju sve potrebne snage i resurse za ispunjenje ciljeva. Snažne žene predvode, ali sa poštovanjem i razumevanjem, inspirišući druge da slede njihovo vođstvo. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Snažne žene su empatične 

Možda vam se ne čini da snaga i empatija idu zajedno, ali osetljivost je vrlina koju snažne žene razvijaju i kombinuju sa svojom snagom, jer je ta kombinacija nepobediva. Kad saosećate sa drugima, a imate snagu i moć da im pomognete, to je velika stvar. 

Jake žene su zrele 

Mentalno, emocionalno, intelektualno – snažne žene su postigle taj balans zrelosti, koji mnogi ne dostignu celog života. One su integrisale svoja iskustva, rešile se mnogih obrazaca i uslovljenosti iz detinjstva, upoznale i prihvatile sebe na dubljem nivou. One nose odgovornost za svoja osećanja, upravljaju sobom, ali poznaju svoje slabosti i svoje granice i ne ustručavaju se da zatraže pomoć. 

Poštuju druge 

Pošto poznaju i prihvataju sebe, dobro znaju da niko nije samo dobar i snažan, da svako ima osobine koje ga sapliću i delove sebe koje ne uspeva da koriguje i promeni. Svako greši – zato snažne žene nikoga ne osuđuju i svakog poštuju. 

Comments