Zajednički interesi jesu ulaganje u zajednički cilj. Možda izgleda preozbiljno imati zajedničke ciljeve ako ste tek započeli vezu, ali samo tako izgleda – zajednički cilj ne mora biti nešto smrtno ozbiljno, zapečaćeno potpisom.

Možda želite da idete na neki veliki koncert, koji je najavljen tri meseca unapred, taman koliko ste u, još uvek novoj, vezi.

Hoćete li ostati zajedno do tog koncerta?

Pa, nekoliko meseci je dovoljno da procenite obostrani stepen zainteresovanosti i odgovornosti. Ono što ne valja i što sve više neće valjati pokaže se vrlo rano. Kao i sve ostalo.

Hoću da kažem, ako vam je dečko baraba, verovatno vas je i u prvom tromesečju ispalio bar tri puta. Siguran znak da taj neće stići do mature.

Međutim, ako je sladak i nežan i sve zaljubljeniji, planirajte taj kocert.

To što ćete stremiti istom cilju i raditi na njegovom ostvarenju, zbližiće vas još više i upoznaćete se još bolje.

Koliko uopšte treba raditi na zajedničkom odlasku na neki koncert?

Pa, pretpostavljena situacija je da koncert nije u vašem gradu, nego možda dvestotinak kilometara dalje, ili u susednoj državi.

DanielabyPierredalcorso5 Zajednički interesi – armatura stabilne veze

Ako njega ovo ne zanima, džaba njoj sve

Znači, osim para za ulaznice, treba putovati, a možda i obezbediti boravak negde na par dana. Možda morate da pozajmite novac, ili možete da ga zaradite ili uštedite za to vreme. Možda ćete zajedno smisliti kako. Takođe, obaveze. Možda morate da uzmete nekoliko slobodnih dana, ili da položite neke ispite, da biste oslobodili vreme za taj događaj.

A to znači, akcija.

On, recimo, treba da položi neku zajebanu matematiku, a vaša tetka sprema studente i može da mu pomogne.

Njegovom stricu treba pomoć u fotokopirnici, a ne bi da angažuje nekog bez preporuke. Eto vas u slobodno vreme, kako zarađujete novce za vaš cilj, dok on rmba matematiku kod tetke.

Neko od vas ima rođake ili prijatelje, koji mogu da vam obezbede smeštaj, znači treba vam kinta za ulaznice, put, hranu.

O svemu tome treba razmišljati, razgovarati, iscimati se i organizovati. Tako se radi na zajedničkom cilju.

Biće tu nervoze, neke zamisli će propasti, nešto što je izgledalo kao najlakše rešenje ispašće zamršeno, a nešto drugo će se pojaviti i neočekivano rešiti problem.

A kroz sve te situacije upoznaćete se mnogo bolje, nego da niste preduzeli nikakvu zajedničku akciju čiji cilj je ispred vas.

Štos sa tim zajedničkim ciljevima je u tome što su oni tamo negde, u budućnosti, a vaše je da ih jasno vidite sada i da budete pametni i kreativni u sadašnjem trenutku.

Možda ćete se iznenaditi sopstvenim organizacionim sposobnostima, možda ćete otkriti da vaš dečko ne voli da razmišlja unapred, ali je odličan u trenutnom izvršenju zadataka, a možda ćete shvatiti da ste postavili previsok i predalek cilj tromesečnoj vezi.

Pa, ako je tako, možda otkrijete i da ne želite da gubite vreme u vezi sa nekim na koga ne možete da računate ni na tako kratke staze.


Aleksina Đorđević

Comments