Jedan po jedan, članovi muškog čopora pronalaze ženke – u drugim situacijama, a ne prilikom čoporativnog izlaska. Broj članova se smanjuje, a što ih je manje, veće su im šanse da stvarno upoznaju neke devojke, kad im čoporativna energija opadne, ili kad alfa ode iz društva. Onda oni drugi, koji su bili pod pritiskom zahteva vođe čopora mogu malo da se opuste i ispadnu sasvim pristojni i simpatični.

Devojke, skupina mačaka, kojima čopor nije prirodna društvena organizacija, daleko su prilagodljivije, a često i preduzimljivije, pa će, ako im se neko iz čopora sviđa, pronaći način da ga izdvoje i da mu se približe.

Ponekad je dovoljno da samo jedan ili dvojica iz društva steknu devojke, pa da se čitav čopor raspadne. Onaj koji se tako ludo zezao prošlog leta, sada više nije na okupu.

oporavak nakon provoda Zakon čopora: Koga ću upoznati večeras?

Sa godinama, potreba za pripadnošću čoporu jenjava, a raste potreba za privatnošću i bliskošću, čak i kad je samo druženje u pitanju. Kvalitet međusobnih odnosa postaje prioritet u odnosu na kolektivnu energiju ekipe. Zov čopora se kanališe kroz mesečna okupljanja starog društva, ili kroz uspostavljanje ekipe za basket ili mali fudbal u nekoj balon sali u redovnim nedeljnim terminima.

Život nas razbraja na parove, čopor se raspada.

A poneko sasvim ispada.

Ali ako ste ostali sami, sigurno je da ne tražite čopor, nego srodnu dušu.

Izvor fotografija: stil.kurir-info.rs

Aleksina Đorđević

Comments