Oni su bili poznati svetu. Oni su menjali svet. Potpuno sam sigurna da o ličnostima poput Elvisa Prislija (Elvis Presley) ili Merilin Monro (Marilyn Monroe) znate gotovo sve, međutim, predlažemo da ipak pogledate ove zanimljive činjenice koje o njima možda niste znali.

–  Autogram najslavnijeg rimskog vojskovođe, Julija Cezara (Julius Caesar), vredi oko dva miliona dolara, ali još uvek nije pronađen.

– Čarls Dikens (Charles Dickens) je uvek spavao tako da mu glava bude okrenuta ka severu. On je mislio da to potvrđuje njegov rukopis.

– Tri najpoznatija imena u Kini su: Isus Hrist (Jesus Christ), Elvis Prisli (Elvis Presley) i Ričard Nikson (Richard Nixon).

– Julije Cezar (Julius Caeser) je na glavi nosio lovorov venac da pokrije ćelavost.

– Kuća u kojoj je Tomas Džeferson (Thomas Jefferson) napisao čuvenu Deklaraciju o nezavisnosti, zamenjena je za štand za hamburgere.

– Nobelova nagrada (Nobel Prize) je rezultat kasne promene volje pronalazača dinamita, Alfreda Nobela (Alfred Bernhard Nobel), koji nije želeo da ga pamte kao propagatora nasilja.

– Grudnjak koji je Merilin Monro (Marilyn Monroe) nosila u filmu “Neki to vole vruće” (Some Like It Hot), anonimna osoba kupila je za 14,000 dolara.

– Mao Rse-Tang (Mao Tse-Tung) je prvi predsednik Komunističke partije Kine. Pre njegovog uspona na vlast, bio je skromni asistent bibliotekara na jednom univerzitetu u Pekingu.

– Albertu Ajnštajnu (Albert Einstein) je čak ponuđeno da uđe u predsedništvo Izraela. On je to odbio odgovorivši im da nema glavu za probleme.

– Džon Glen (John Glen) je prvi Amerikanac koji je obleteo Zemlju.

slika 115 Zanimljive činjenice koje niste znali o poznatima

Iznenađeni ste?

– Carica Rusije, Katarina Velika Prva (Catherine the First), imala je pravilo da na njenim žurkama niko ne sme da se napije pre devet sati.

– Tokom vladavine Elizabete Prve (Elizabeth I), plaćao se porez na brade muškaraca.

– Na venčanju kraljice Viktorije (Queen Victoria), jedan od poklona je bio tri tone sira.

– Isak Njutn (Isaac Newton) bio je opsednut natprirodnim pojavama.

– Kada je Albert Ajnštajn (Albert Einstein) umirao, njegove poslednje reči umrle su sa njim. Medicinska sestra koja je tada bila pored njega nije razumela nemački.

– Marija Kiri (Marie Curie), poljska hemičarka koja je otkrila radijum i dobila dve Nobelove nagrade, nije mogla da postane član prestižne francuske akademije jer je bila žena.

– Vinston Čercil (Winston Churchill) ograničio je sebi “samo” 15 cigareta dnevno.

– Lejdi Astor (Nancy Witcher Astor), prva žena u britanskom parlamentu, jednom prilikom rekla je Vinstonu Čercilu (Winston Churchill): “Da ste vi moj muž, otrovala bih vam kafu.” Njegov odgovor je bio: “Da ste vi moja žena, ja bih je popio.”

– Napoleon Bonaparta (Napoleon Bonaparte) je dizajnirao nacionalnu zastavu Italije.

– Kralj Izraela, Solomon (Solomon), imao je oko 700 žena i nekoliko stotina ljubavnica.

– Mocart (Wolfgang Amadeus Mozart) nikada nije išao u školu.

Izvori fotografija: nadlanu.com, foodista.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments