Sa svojom bujnom crvenom kosom i prozirnim očima, Jessica Chastain oličava lepotu klasičnih glumica iz Zlatnog doba Holivuda. Međutim, Jessica je mnogo više od upečatljive spoljašnosti, što je uvek iznova dokazivala. Poznata po glumačkoj svestranosti, dominatna je i u mejnstrim filmovima i u nezavisnim projektima, kao što je to slučaj sa novim TV rimejkom klasika Ingmara Bergmana Scenes From A Marriage, gde igra sa Oscarom Isaacom, koji joj je nedavno na crvenom tepihu ljubio ruku – o čemu je ceo svet brujao. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih činjenica koje treba da znate o zanosnoj Chastain…

Njena prirodna boja kose je iznenađujuća

U industriji u kojoj su žene neprestano pod pritiskom zbog menjanja fizičkog izgleda, iznenadićete se kad saznate da je Jessicina prirodna boje kose – crvena! Iz neznanog razloga, crvena kosa se često povezuje s negativnim konotacijama, ali je Chastain u potpunosti prihvatila svoju prirodnu boju što je, zapravo, inspirativno za veliki broj žena širom sveta.

Nije završila srednju školu

Uprkos intelektu, Chastain je shvatila da škola nije za nju, pa ju je napustila, a da nije ni diplomirala. Preko stipendije koju je dobila od Robina Williamsa, odmah je upisala prestižnu umetničku školu Julliard. To je obelodanila na svom Facebook profilu nakon smrti glumačkog velikana.

Dirljiva priča o spasenom psu

Posvećeni ljubitelj životinja, Chastain se zalaže za pokret “Adopt, don‘t shop”, koji ohrabruje potencijalne vlasnike ljubimaca da usvajaju svoje krznene prijatelje sa ulice ili iz azila. Njen slatki pas Chaplin zastupljen je na mnogim objavama na njenim Instagram i Twitter profilima, gde je evidentno da mu je pružen život pun ljubavi i pažnje. Chaplina je nekada udario automobil, pa mu je amputirana noga. Srećom, glumica ga je ubrzo našla i usvojila.

Otac joj je bio rok muzičar

Roditelji su bili veoma mladi kad su je dobili – majka Jerri je imala 16, otac Michael 20. U želji da postane rok muzičar, otac ih je napustio kad je Jessica bila dete. Michael je bio uspešan u svojoj nameri, svirajući sa raznim rok bendovima. Chastain danas odbija da priča o ocu, koji je preminuo 2013, sa 55 godina.

Comments