Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Svako želi da pronađe svoju srodnu dušu, potraga za ljubavlju je duboko u nama i ne možemo da je ignorišemo – barem ne dugo. Ali, da biste povećali svoje šanse da je zaista pronađete, ne treba da tragate van sebe, već u sebi – za sobom. Suština ljubavi je dostupna kada ste slobodni od svojih strahova, pogrešne percepcije, obrazaca i brige o tome šta bi trebalo da budete, kada ste ono što zaista jeste.

Susret sa srodnom dušom dešava se kada ste spremni, a to je deo na koji možete uticati. Možete se pripremiti. Kada sretenete srodnu dušu, a niste spremni za to, onda počinjete da sabotirate svoju vezu i proživljavate veoma bolna iskustva – pošto vam je to poznato, shvatate zašto je potrebno da se pripremite.

Razotkrijte svoje obrasce

Obrasci, to su modeli ponašanja, koje ste naučili, nasledili, kojima ste programirani i uslovljeni. Oni upravljaju vašim odlukama i reakcijama. Vaši promašaji u ljubavi verovatno su kreirani kroz obrasce nesigurnosti, neverovanja u sebe, nedostatka ljubavi prema sebi, u skladu sa modelima koje ste naučili odrastajući. Prepoznaćete ih po tome što vam se situacije ponavljaju – zaljubljujete se u isti tip osobe, koja u vama pokreće ista uverenja i zanos, koji završava bolnim razočaranjem i osećanjem da vas je neko ili nešto izdalo. Izdaju vas vaši obrasci, vaša uverenja o tome šta je ljubav i vaša odigravanja onoga što vam je u ljubavi poznato i poželjno, a što verovatno nema veze sa stvarnom, životnom ljubavlju. Preispitajte svoja uverenja, svoje istine, svoje načine, želje, reakcije, sagledajte obrazac po kome “nemate sreće u ljubavi” i shvatite da to nije vaša istina, nego vaš “program” koji možete da “reprogramirate”.

Upoznajte sebe

To je savet koji ste čuli i pročitali milion puta i već vam zvuči kao kliše. Ali, to je osnova. Morate temeljno upoznati sebe, svoje vrednosti, uverenja, potrebe, motive, svoje slabosti i ograničenja, svoje unutrašnje paradokse i ćorsokake. Samospoznajom osvajate svoju autentičnost, postajete ono što jeste, a to vam donosi sposobnost za stvarno partnerstvo. Ako ste zavisni od nečije ljubavi i odobravanja, ne možete održati integritet u vezi i donositi sopstvene odluke, niti istinski izaći u susret potrebama druge osobe – zavisnost je sebična.

Editors choice