dgss11eyewear Zaštiti pogled!

Kada se prvi sunčevi zraci probiju kroz oblake obavezan detalj postaju sunčane naočare. Ne zbog toga što ih modni dizajneri preporučuju ove sezone, već zbog sopstvenog zdravlja.

Na otvorenom prostoru naše oči primaju više svetlosti i izložene su vidljivim i nevidljivim talasima. Sunčane naočare služe da ih zaštitimo od UV zračenja koja su veoma štetna i mogu prouzrokovati ozbiljna oštećenja. Tamna stakla i visoka cena nisu garancija za dobru zaštitu, ostaje nam jedino da verujemo oznakama UV400, CE 400nm i CE 380nm.

Druga stvar o kojoj treba voditi računa pri odabiru naočara jeste da li odgovaraju našem obliku lica. Zavisno od toga da li nam je lice okruglo, ovalno, srcoliko, izduženo ili četvrtasto pristaju nam različiti modeli. Neki od osnovnih saveta jesu da boja okvira odgovara licu, da oblik treba biti suprotan obliku lica i da se širina okvira podudara sa širinom obraza.

Predlažemo vam neke od muških i ženskih aktuelnih modela.

Probajte i odaberite.


Jovana Bovan voli ples, pevanje, druženje, izlaske, pozitivne ljude… i, naravno, modu. Cipele su joj fetiš! Ne treba vam veći dokaz od toga da bacite pogled na naslov njenog bloga – Cipelica-štiklica.

Comments