Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

Izražavanje zahvalnosti je povratna veza – kad nekome izrazimo zahvalnost, usmerimo pažnju na ono što ta osoba čini za nas, uvažimo i priznamo njenu brižnost, ljubaznost i predusretljivost, mi vidimo taj odnos kao vredan. Osećamo nam je osoba kojoj smo zahvalni važna i imamo želju da joj pomognemo i da joj uzvratimo. Mi to, naravno, znamo svesno i intelektualno, ali prilikom izražavanja zahvalnosti, to saznanje se ogleda na suptilnim nivoima, postaje deo naše podsvesti i boji i prožima sve emocije koje imamo prema toj osobi. Što češće izražavamo zahvalnost, to ćemo dublje osećati i više ceniti snagu veze koju imamo sa drugom osobom.

A povratna veza je u ovome – oni kojima izražavate zahvalnost, osećaju potrebu da uzvrate i tako se krug pozitivnosti zatvara. Primanje zahvalnosti izaziva želju za uzvraćanjem zahvalnosti, zahvalna osoba želi da učini nešto za osobu kojoj je zahvalna, a ona kojoj je upućena zahvalnost, želi da zahvali drugoj osobi što ceni njen trud i što je zahvalna.

Dakle, ako želite da učvrstite svoje bliske odnose, ili da izađete iz modela negativnosti, počnite da praktikujete izražavanje zahvalnosti. Izgradite krug poverenja, stabilnosti i pozitivnosti, tako što ćete vrednovati sve što druga osoba učini za vas, makar i najmanju sitnicu. Izrazite zahvalnost i kad primetite da se bliska osoba kontroliše i nastoji da ne radi ono što vas nervira i uznemirava – to je velika stvar i zaslužuje zahvalnost i poštovanje.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/lioninthewild

Brankica Milošević

Editors choice