Ljubav se sastoji od mnogo malih i velikih akcija, od osećanja, pažnje, razumevanja, lepote i dobrote. Zamislite pilulu, koja sadrži sve ove elemente i koju uzimate u dnevnim dozama – pa nikad vas više ni glava ne bi zabolela! Ne možemo da kapsuliramo doze ljubavi, ali to nas ne sprečava da ljubav primenjujemo, konzumiramo, primamo i pružamo svakodnevno, u svim našim odnosima i interakcijama.

Šta treba da imamo da bi nam život bio pun ljubavi? I kad to pomislimo, odmah se zabrinemo, jer sigurno nam nešto nedostaje. Nemamo partnera. Decu. Zavidan uspeh i puno prijatelja. Ili imamo sve to, ali smo toliko obuzeti brigama i strahom, da nam se čini da smo zbog ljubavi pod stalnim stresom.

Za ljubav nam ne treba ništa, osim ljubavi. Samo treba s vremena na vreme da osetimo svoje puno prisustvo u životu i odmah ćemo se ispuniti ljubavlju.

Ljubav je stalno prisutna, samo je mi nismo stalno svesni. Kad se osvestimo, kad uhvatimo trenutak sadašnjosti i uspemo da se stopimo sa njim, postanemo svesni ljubavi i doživljavamo njenu silinu. A ona briše sve naučeno – sva pozitivna razmišljanja, sve vežbanje uma koje smo praktikovali da se smirimo i povežemo sa sobom, ljubav počisti snagom pozitivnosti koju ne možemo da pronađemo u svom umu, jer um nema tu snagu. Ljubav nas momentalno uzemlji i učini zahvalnim što postojimo i što dišemo. Ona to čini stalno, kroz milion malih i velikih akcija, kroz osećanja, pažnju, razumevanje, dobrotu i lepotu. Ljubav čini da se osećamo nagrađeno samo zato što prisustvujemo, što svedočimo, što se nalazimo tu gde jesmo.

ljubav Zašto je LJUBAV lekovita?
Comments