Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Zašto je „milo za drago“ najgora reakcija na prevaru

Zašto je „milo za drago“ najgora reakcija na prevaru

1/2

Osim što je i prilika da iskusiš oštru i dugotrajnu bol probodenog srca, prevara je prilika da preispitaš svoja osećanja, vrednosti i prioritete, da odlučiš da li ti je partner toliko važan da ćeš pokušati da mu oprostiš, a i više od toga – da razumeš njegove motive i da uvidiš slabe strane vašeg odnosa, koje treba osnažiti. Posle ovog groznog iskustva – mnogo posle – mnogi parovi imaju bolji odnos, bolju komunikaciju, postignu dublje razumevanja i prošire svoje kapacitete za toleranciju, prihvatanje i rešavanje problema. Isto tako, mnogi parovi ostanu da se vrte u začaranom krugu prebacivanja krivice, a mnogi se rastanu. Niko ne može da ti kaže šta ti treba da radiš, ako se suočiš sa ovakvim iskušenjem, ali svako može da razume koliko ti je teško i kako se osećaš (jer gotovo da nema osobe koja nije u ovom ili onom obliku iskusila izdaju i prevaru). Takođe, neko može da ti kaže šta ne bi trebalo da radiš, jer je destruktivno za tebe samu – a to je da mu vratiš istom merom. Sigurno ćeš poželeti da mu se osvetiš kad prođe prvi nalet bola i kad postaneš besna i osetiš potrebu za satisfakcijom, ali ako i ti prevariš njega, da biste bili „na istom“ to jedino dovodi do još povređivanja i uništava šanse da popravite i nastavite vezu.

Energija osvete truje tvoj duh

Bilo da ostanete zajedno, ili ne, za tvoj duševni mir je važno da mu na kraju nekako oprostiš. Ako u sebi zadržiš energiju potrebe da ga povrediš i da mu se osvetiš, čak i posle mnogo vremena ta energija će biti toksična za tebe. Za tvoje buduće emotivne odnose, recimo.

josh peterson 397615 unsplash 1 Zašto je „milo za drago“ najgora reakcija na prevaru

U nekoj sledećoj vezi, ono što nisi okončala u prethodnoj, probudiće se i kontaminirati taj odnos, jer sve što je potisnuto i nezavršeno čistom inercijom teži ka okončanju i razrešenju. Možeš da dovedeš sebe u situaciju da u sledećoj vezi ti budeš ta koja vara i povređuje, iz potrebe da se zaštitiš i da se ne nađeš ponovo u ulozi „žrtve“. Ako se uspešno osvetiš, od toga se nećeš osećati bolje, jer onda si takođe materijalizovala tu energiju, dala si joj snagu i legitimitet i zatrovala sebe i svoju veru u ljubav, vernost i poverenje.

On neće moći da pređe preko toga

On verovatno strahuje da ćeš ti uraditi baš to – vratiti mu istom merom. Jer zna da on ne bi mogao da pređe preko toga. Ako to ipak uradiš, on će znati da je to i zaslužio, ti ćeš znati da je to i zaslužio, ali to je samo na racionalnom nivou. Na emotivnom, to je dvostruka izdaja i dupi posao opraštanja i popravljanja veze, za koji teško da neki muškarac ima kapaciteta – a ti ne možeš da vodiš u popravljanju odnosa, jer postupkom osvete gubiš legitimitet. Više nisi ona „bolja“ osoba, sa kojom on želi da ostane, jer se pokajao i jer je shvatio da ne želi da te povređuje.

Editors choice