10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/2

Osim što je i prilika da iskusiš oštru i dugotrajnu bol probodenog srca, prevara je prilika da preispitaš svoja osećanja, vrednosti i prioritete, da odlučiš da li ti je partner toliko važan da ćeš pokušati da mu oprostiš, a i više od toga – da razumeš njegove motive i da uvidiš slabe strane vašeg odnosa, koje treba osnažiti. Posle ovog groznog iskustva – mnogo posle – mnogi parovi imaju bolji odnos, bolju komunikaciju, postignu dublje razumevanja i prošire svoje kapacitete za toleranciju, prihvatanje i rešavanje problema. Isto tako, mnogi parovi ostanu da se vrte u začaranom krugu prebacivanja krivice, a mnogi se rastanu. Niko ne može da ti kaže šta ti treba da radiš, ako se suočiš sa ovakvim iskušenjem, ali svako može da razume koliko ti je teško i kako se osećaš (jer gotovo da nema osobe koja nije u ovom ili onom obliku iskusila izdaju i prevaru). Takođe, neko može da ti kaže šta ne bi trebalo da radiš, jer je destruktivno za tebe samu – a to je da mu vratiš istom merom. Sigurno ćeš poželeti da mu se osvetiš kad prođe prvi nalet bola i kad postaneš besna i osetiš potrebu za satisfakcijom, ali ako i ti prevariš njega, da biste bili „na istom“ to jedino dovodi do još povređivanja i uništava šanse da popravite i nastavite vezu.

Energija osvete truje tvoj duh

Bilo da ostanete zajedno, ili ne, za tvoj duševni mir je važno da mu na kraju nekako oprostiš. Ako u sebi zadržiš energiju potrebe da ga povrediš i da mu se osvetiš, čak i posle mnogo vremena ta energija će biti toksična za tebe. Za tvoje buduće emotivne odnose, recimo.

josh peterson 397615 unsplash 1 Zašto je „milo za drago“ najgora reakcija na prevaru

U nekoj sledećoj vezi, ono što nisi okončala u prethodnoj, probudiće se i kontaminirati taj odnos, jer sve što je potisnuto i nezavršeno čistom inercijom teži ka okončanju i razrešenju. Možeš da dovedeš sebe u situaciju da u sledećoj vezi ti budeš ta koja vara i povređuje, iz potrebe da se zaštitiš i da se ne nađeš ponovo u ulozi „žrtve“. Ako se uspešno osvetiš, od toga se nećeš osećati bolje, jer onda si takođe materijalizovala tu energiju, dala si joj snagu i legitimitet i zatrovala sebe i svoju veru u ljubav, vernost i poverenje.

On neće moći da pređe preko toga

On verovatno strahuje da ćeš ti uraditi baš to – vratiti mu istom merom. Jer zna da on ne bi mogao da pređe preko toga. Ako to ipak uradiš, on će znati da je to i zaslužio, ti ćeš znati da je to i zaslužio, ali to je samo na racionalnom nivou. Na emotivnom, to je dvostruka izdaja i dupi posao opraštanja i popravljanja veze, za koji teško da neki muškarac ima kapaciteta – a ti ne možeš da vodiš u popravljanju odnosa, jer postupkom osvete gubiš legitimitet. Više nisi ona „bolja“ osoba, sa kojom on želi da ostane, jer se pokajao i jer je shvatio da ne želi da te povređuje.

Editors choice