Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Zašto je normalno da se vremenom “ohladimo” u vezi

Zašto je normalno da se vremenom “ohladimo” u vezi

1/2

Dobro ti je poznato kako radi hemija – u početku veze ne možete da provedete deset minuta sami, a da se ne bacite jedno na drugo, stalno ste gladni telesnog uživanja, strasti i nežnosti i nikako da se zasitite. Takođe znaš kako ova faza ne može da traje večno, ali da je bitno održati žar i biti u stanju da ga probudiš i posle dosta vremena, kad nastupi onaj period kada je veče uz film i kokice mnogo uzbudljivija opcija nego maženje.

Istraživanje koje je sprovedeno na preko hiljadu parova starosti između 25 i 40 godina, pokazalo je kako je seks najintenzivniji tokom prve godine veze, nakon čega se proređuje. Naučnici objašnjavaju da je razlog tome što parovima treba oko godinu dana da se dobro upoznaju u intimnoj sferi, da nauče šta je ono što najefikasnije dovodi do zadovoljstva, da upoznaju telesne reakcije i osetljivost (koja je promenljiva u raznim fazama i momentima) i kako bi naučili kako jedno drugom da pruže vrhunsko zadovoljstvo. Kada faza upoznavanja prođe, kad dvoje ljudi dostigne taj nivo telesne prisnosti, seksualna želja počne da opada i postaju važniji drugi aspekti odnosa i povezanosti.

Nastavljajući u tom pravcu, istraživači su utvrdili da seksualna želja među parovima s vremenom nastavlja da opada, pa je posle oko dve decenije nivo strasti i zainteresovanosti tridesetak odsto manji, nego na početku veze. Istraživanja su takođe ustanovila da proširenje porodice (rađanje dece) ne utiče negativno na nivo strasti i želje među parovima, mada se odnosi proređuju iz očekivanih tehničkih razloga.

Editors choice