Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/2

Teško je oprostiti, jer sve ono što zahteva oproštaj, jeste nešto što nas je duboko povredilo, zbog čega se osećamo prevareno i izdano. Ali možda je najteže oprostiti prevaru partnera, preljubu, jer nas ova vrsta izdaje navodi da sumnjamo u sebe, osim što nam se zbog nje ruši svet i sve što smo izgradili u odnosu izgleda lažno i nedovoljno. Ovo su stvari koje nam otežavaju oproštaj, jer na kraju, ne radi se o tome da li ćemo uspeti da pređemo preko nečeg zbog čega se partner kaje, nego, kako ćemo dalje sami sa sobom.

Ista pitanja će ti se vrteti po glavi u nedogled

Kako je neko ko te voli (barem tako tvrdi) mogao da spava sa nekim drugim? Zašto mu je bilo potrebno da to uradi? Kako je mogao zatim da se pravi kao da je sve u redu i da nastavi da spava sa tobom? Radoznalost i bes naizmenično će proticati tvojim mislima i ma koliko ga ispitivala, nećeš uspeti to da shvatiš. Uradio je nešto što mu nije važno, sa nekim ko mu nije važan i time rizikovao ono što mu je važno. I kad je već tako, zašto ti je uopšte rekao? Zašto nije mogao sa tim da se izbori kao muškarac i da te potpuno zaštiti od posledica svojih postupaka? Zar nije znao da će da ga grize savest? Da li je pritom rizikovao i tvoje zdravlje, praktikujući usputan i nebezbedan seks? Šta bi on uradio na tvom mestu, da li bi uopšte i razmišljao o tome da li može da ti oprosti, ili bi te naprosto, zgrožen, ostavio?

Da li je i na koji način to bila i tvoja krivica

Još jedno pitanje kojim ćeš mučiti sebe i na koje nećeš pronaći istinit i zadovoljavajući odgovor, ma koliko pokušavala. Da li si mu uskratila nešto bez čega on ne može i što je potražio negde drugde? Ako je tako, znači li to da on mora nečeg da se odrekne da bi bio veran? Ili ti treba da mu pružiš nešto što ne umeš i ne možeš, da osiguraš njegovu vernost? Da li ti se zbog nečeg podsvesno svetio? Pokušavajući da preuzmeš deo odgovornosti za njegovu prevaru, nećeš se osećati bolje, nego gore. Preispitivanje je verovatno dobro, jer ćeš pronaći slaba i bolesna mesta u vašoj vezi, ali za prevaru nema opravdanja. Niko živ se nije okliznuo na koru od banane i slučajno upao među nečije noge.

Editors choice