Ima li većeg zadovoljstva, nego kad uspešno obavljate težak posao? Izazovi se smenjuju, a vi, budni, uključeni, prisutni, otvoreni za sva sagledavanja iz svih uglova i za sva rešenja – osećate se živi sto posto i osećate da radite nešto veoma važno za stopostotnost života. Ne morate uvek da pronađete najbolje rešenje i da se osećate uspešno, da biste bili uspešni na teškom zadatku.

Ponekad je osećanje poraza najveći uspeh koji ste u tom trenutku mogli da dosegnete, jer vam ono poručuje da način na koji pokušavate da rešite problem, nije delotvoran – što ne znači da nije dobar, briljantan i genijalan, nego naprosto, ne radi za vas u tom trenutku.

Biti u dugoj vezi, ili bilo kakvom obliku zajednice, ponekad zahteva da budete delotvorni, iako to znači da uopšte ne treba da budete blistavi i genijalni. Da stavite na glavu kapu skromnosti i izađete iz okvira svog ega, svojih ubeđenja, svojih vrednosti, da biste se približili drugom biću. Da biste ga shvatili i prihvatili i to u trenutku kad vam se čini da ono treba da shvati i prihvati vas. A to je teško. Jer vam inteligencija neće mnogo pomoći, jer vaš rezon nije oruđe koje treba upotrebiti za obradu materijala, jer vaša posebnost ovde ne važi.

Zašto je veza tako težak posao1 Zašto je veza tako težak posao
Comments