Ako osećaš da negde grešiš i da propuštaš ono što ljudima uglavnom ide spontano i prirodno, kvariš veze koje imaš i ni jedan ti partner ne odgovara, možda nešto kriješ od sebe. Potrebno je da budeš zaista iskrena prema sebi, spremna da pogledaš u ono što potiskuješ i izbegavaš, da osvestiš ono čega nisi svesna. Ne zato da bi našla dečka, nego da bi našla sebe. Postavi sebi neka otrežnjujuća pitanja i odgovori na njih iskreno.

Zašto želiš vezu?

U redu je da hoćeš da imaš nekog samo zato da ne bi bila sama, ali moraš toga da budeš svesna. U redu je da osećaš kako si isključena iz glavnih tokova života, jer tvoje prijateljice već imaju decu i porodicu (i već se i razvode), a ti nikako da nađeš nekog. Da li želiš nekog da ti pravi društvo i da ti pomogne da preboliš raskid? Fali ti seks?

Da li uopšte želiš vezu?

Možda želiš muškarca, ljubav, strast – ali ne u obliku u kome se to inače servira. Razmisli o tome veoma temeljno – koji bi ti oblik odnosa odgovarao, da li si (ili možda nisi) monogamna, da li je to što bi htela (možda neki ljubavnički odnos, koji se odvija u privatnosti i kad ste oboje raspoloženi, bez namere da zajedno živite i pravite porodicu i uključujete jedno drugo u ostale segmente svojih života) moguće sa nekim od onih muškaraca koji ti se sviđaju, koji su tvoj tip i privlače te. Jer možda se tu nalazi suština neuspeha da ostvariš odnos kakav želiš – pogrešna ti je ciljna grupa, jer uvek ispadne da oni koji ti se sviđaju žele ceo paket – brak, decu, karijeru i ženu da im bude oslonac i svetlost njihovog života, dok ti u tome vidiš lanac, kavez, bukagije na nogama, omču oko vrata.

View this post on Instagram

The possibilities of what you can share on social media are endless. That sounds like a peppy catch phrase for a marketing company, but when we read that we’re like, ‘that’s terrifying.’ 😓 – Every day social media reminds us that information overload is the new norm. So is low-grade anxiety and the chronic need to ‘catch up.’ We reject this (well, we try), because it is life-sucking and overwhelming. – If you continue to believe that what you share has limited possibilities, you’ll probably be paralyzed more often than not. @austinkleon says ‘the idea that you can do anything is absolutely terrifying… those who get ahead will be the folks who figure out what to leave OUT, so that they can concentrate on what’s really important to them.” – So there is the true question – what will you leave OUT? What filters do you have in place to help funnel all your ideas and words and content? How do you know what to share to book dream clients, to convey what really matters to you, to share who you really are? – If you missed our exciting little announcement on our story, we are selling a BRANDING GUIDE called “Creating A Lasting Brand With Personality and Heart” this Friday, and we put a whole chapter in it on ‘Filtering Your Voice’ – why you need filters, and what are the exact four filters we use daily to help us know what to leave OUT and share only what really matters to us. ❤️

A post shared by Athena + Camron (@athenaandcamron) on

Šta je za tebe veza?

Ako osećaš da moraš da budeš neko ko nisi da bi imala uspešnu vezu, možda se radi o tome kako doživljavaš vezu, šta to za tebe predstavlja. Jer ako je veza zatvor, odricanje od slobode, gubljenje sebe, podređivanje sebe drugoj osobi, polaganje računa, nemogućnost samostalnog donošenja odluka, kontrola i sputavanje, ako biraš između veze i same sebe, naravno da ćeš uvek izabrati sebe i da će ti se veze odvijati i završavati po istom scenariju – čim počneš pored nekog da se osećaš sputano, da ti bude dosadno, da osećaš da ti više predstavlja opterećenje što moraš da ga uzimaš u obzir kad praviš planove i da ga uključuješ u svoje aktivnosti i da pristaješ na njegove predloge (koji ti ne odgovaraju), nego što u tom odnosu pronalaziš zadovoljstvo i radost, udaljavaš se emotivno i sve ono što si verovatno nesebično u vezi pružala, počinješ da isključuješ i umanjuješ. Možda si ti jasno rekla i pokazala partneru kakva su tvoja očekivanja i mogućnosti i pod kojim uslovima funkcionišeš u vezi, ali on to nije uzeo u obzir, jer nije shvatio ozbiljno, ili uopšte nije shvatio, ili upravo shvata da mu to uopšte ne odgovara…

Comments