Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

1/2

Knjiga “Zašto muškarci vole kučke” (Šeri Argov) bila je bestseler kada se pojavila, a ako vas stereotipi nerviraju i odbijaju, vreme je da se preslišate. Oni su nastali sa razlogom, stereotipna ponašanja su ljudska odlika i okviri u kojima se odvijaju svi naši odnosi i ne možemo jednostavno da im umaknemo. Potrebno je da ih razmotrimo, uzmemo u obzir i da u tom smislu preispitamo svoja uverenja i vrednosti.

Ako imate problema u emotivnim odnosima zbog toga što se ne uklapate u stereotipe – ne morate ni da se uklopite. Ali razumevanje funkcionisanja stereotipa, može vam pomoći da shvatite zašto se stalno suočavate sa istim izazovima i da se u odnosu na to orijentišete. Sigurno ne morate da budete “kučka” da bi vas muškarci poštovali, ali ako razvijete malo sopstvenog samopoštovanja prema “kučkinskim” standardima, to može biti od pomoći!

Evo nekih smernica za “uzimanje stvari u svoje ruke“:

Ukoliko se od početka odnosa previše “lepite” za muškarca i ponašate se zavisno, nesamostalno i uvek ste dostupni, to će ga odbiti, jer je opterećujuće. Psiholozi se slažu da je toksično stavljati partnera u centar svog života, a to je upravo i uputstvo o tome da treba da bude svoji i da za muškarca predstavljate izazov, oko koga će se potruditi.

Vaš stav o sebi je od suštinske važnosti za odnose sa muškarcem – on će usvojiti onaj koji vi reflektujete. Zato još jedno standardno psihološko uputstvo glasi da treba da volite sebe, da prihvatate sebe i budete samosvesni. Iskazivanje samopoštovanja će izazvati divljenje.

Editors choice