Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Knjiga “Zašto muškarci vole kučke” (Šeri Argov) bila je bestseler kada se pojavila, a ako vas stereotipi nerviraju i odbijaju, vreme je da se preslišate. Oni su nastali sa razlogom, stereotipna ponašanja su ljudska odlika i okviri u kojima se odvijaju svi naši odnosi i ne možemo jednostavno da im umaknemo. Potrebno je da ih razmotrimo, uzmemo u obzir i da u tom smislu preispitamo svoja uverenja i vrednosti.

Ako imate problema u emotivnim odnosima zbog toga što se ne uklapate u stereotipe – ne morate ni da se uklopite. Ali razumevanje funkcionisanja stereotipa, može vam pomoći da shvatite zašto se stalno suočavate sa istim izazovima i da se u odnosu na to orijentišete. Sigurno ne morate da budete “kučka” da bi vas muškarci poštovali, ali ako razvijete malo sopstvenog samopoštovanja prema “kučkinskim” standardima, to može biti od pomoći!

Evo nekih smernica za “uzimanje stvari u svoje ruke“:

Ukoliko se od početka odnosa previše “lepite” za muškarca i ponašate se zavisno, nesamostalno i uvek ste dostupni, to će ga odbiti, jer je opterećujuće. Psiholozi se slažu da je toksično stavljati partnera u centar svog života, a to je upravo i uputstvo o tome da treba da bude svoji i da za muškarca predstavljate izazov, oko koga će se potruditi.

Vaš stav o sebi je od suštinske važnosti za odnose sa muškarcem – on će usvojiti onaj koji vi reflektujete. Zato još jedno standardno psihološko uputstvo glasi da treba da volite sebe, da prihvatate sebe i budete samosvesni. Iskazivanje samopoštovanja će izazvati divljenje.

Editors choice