Ukoliko znate bilo šta o istoriji mode i modnim magazinima, ime Diana Vreeland sigurno ste čuli bezbroj puta, a verovatno je reč i o ženi koja vas inspiriše, kako u modnom smislu, tako i kada je reč o stilu života. Takođe, verovatno ste čuli za njenu kultnu kolumnu “Why don’t you?”. Život jedne od najvećih modnih urednica u istoriji nadahnjuje milione žena širom sveta, a ovo su samo neki od njenih saveta za ispunjenije dane (naročito ove kod kuće) koje možemo primeniti već danas!

Obnovite čitav dom u jednoj smeloj boji

Poznata je Dianina ljubav prema crvenoj boji. U njenoj kući na Park Aveniji, dizajner enterijera Billy Baldwin 1955. godine, kreirao je potpuno crvenu dnevnu sobu “poput bašte, ali bašte u paklu”. Međutim, obožavala je jednobojno, kada je reč i o bilo kojoj drugoj boji. Kao što je predložila u svojoj kolumni, “Zašto ne biste imali više soba u različitim nijansama zelene boje? Mešavina biljaka, zelenog stakla, zelenog porcelana i nameštaja prekrivenog bistrim, izbledelim ili otrovnim zelenilom”. Možda je ovo najbolji trenutak da razmislite o preuređenju svog doma i pozabavite se dizajnom enterijera čak i ako do sada niste razmišljali o tome. Sređivanje doma ili makar samo maštanje o tome sjajna je razonoda za period koji svakako provodimo u svojim domovima, a uostalom, možda usput otkrijete i neki skriveni talenat, ko zna? Kreativnost svakako ne može da škodi.

Pišite rukom što više je to moguće

Dok su je sekretarice svuda pratile, bespoštedno kucajući njene stalne diktate, dosetke i memoare, Vreeland je sama izbegavala pisaće mašine pišući radije ručno, smaragdno-zelenim kineskim mastilom. “Da li je iko ikada napisao veliko ljubavno pismo na pisaćoj mašini”, pitala se. I zaista, bilo da ste se odlučili za pisanje dnevnika zahvalnosti, jutarnjih stranica, običnog dnevnika, poezije ili jednostavno svojih promišljanja i osećanja, smatra se da mnogo bolji uticaj ima ukoliko ih zapisujete. Pisanje je lekovito u svakom obliku, ali koliko god je to moguće, izbegavajte kucanje na tastaturi (osim kada je reč o poslu, naravno). Možda ćete baš na taj način otkriti ljubav ili se iznova zaljubiti u čaroliju pisanja.

Comments