Bojite se da vas niko neće voleti, ako niste slomljeni 

Ako ste bespomoćni, neko će vam ukazati milost. Pomoći će vam. Ako ste puni problema, možete da se povežete sa drugima, da podstaknete njihove emocije i da dobijete pažnju i brigu. Ali ako ste srećni, imate sve što vam treba i zadovoljni ste sobom, onda vam ne treba niko da vas upotpunjava i isceljuje, ako volite sebe, onda nemate potrebu da budete voljeni i niko se neće odazvati i reagovati na vas. Izdajete sebe, prodajete svoje srce za ljubav. 

Prihvatate da živite u stanju želje, a ne u stanju ispunjenja

Zaglavili ste se u obrascima u kojima pronalazite sreću u sanjanju o sledećoj velikoj stvari, u radu na tome, žudnji, putu ka postignuću. Ali ako se desi da nešto ostvarite i postignete, onda vam to više ništa ne znači i ne ispunjava vas. Nema taj naboj, kao stanje želje i žudnje, kao napor da do nečeg dođete. Naučili ste da budete srećni sa željom, a ne sa ispunjenjem. 

Imati ono što želite, čini vas ranjivijim od bilo čega drugog

To je poslednje na šta pomišljate, a vrlo je prosto (i rasprostranjeno). Kada imate ono što želite, ranjivi ste, jer možete to da izgubite. Samo onaj ko nema ništa, nema šta da izgubi. Razmislite o tome – da li biste radije da nikada nešto ne doživite i iskusite, nego da to ostvarite i osvojite, a zatim izgubite? 

Ne želite ono što mislite da želite 

Mislite da želite partnera, ali ono što zaista želite jeste da osećate ljubav prema sebi i da vam nije potreban niko ko će vam „ubrizgavati“ dobru energiju. Mislite da želite da smršate, a zapravo želite da se osećate sigurno i da volite svoje telo onakvo kakvo je (a tada možete i da imate partnera i da smršate). Mislite da želite neki posao, ali zapravo želite potvrdu koju pruža zvanje. 

Uglavnom, dobijate ono što stvarno želite i što vam je potrebno, a to su lekcije o tome da naučite da prepoznate šta je ono što stvarno želite i što vam treba.

Naslovna fotografija: instagram.com/uniqdetail

Brankica Milošević 

Comments