O, sigurna sam da ste se našli u toj situaciji – dobijate kafu koja je skroz pogrešnog ukusa i ispijate je praveći se da vam baš prija, da ne biste uvredili prijateljicu, da ne ispadnete zakeralo u društvu, ili zato što je u toku neka zvanična ili poluzvanična situacija u kojoj kafa nije važna i stvarno bi bilo pretenciozno da izražavate svoje nezadovoljstvo.

Sećate li se kako ste se osećali? Kao da upravo trpite silovanje čula ukusa i smisla za užitak i zadovoljstvo. Jer to je isto kao sa seksom. Ako pristajete da odradite do kraja seks koji vam je odbojan i daleko od svakog zadovoljstva, bavite se negacijom seksa – radite iz ne znam kojih pobuda nešto što treba da radite samo iz čistog zadovoljstva i užitka.

Ali trpeli ste vi i gore stvari, zar ne? Slušali sebične pridike i ponižavajuće optužbe od onih koji bi trebalo da vam daju razumevanje i podršku. Prihvatali sa lažnim oduševljenjem poklone koje ste dobili umesto onih koje ste strašno želeli i dugo im se nadali. Govorili da nekog volite samo zato što ste bili puni sažaljenja i prosto niste mogli drugačije.

kafa 1 Zašto nikada ne treba da popijete kafu koja vam se ne sviđa (BLOG)
Comments