Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Zašto nikada nije jednostavno primeniti jednostavne savete

Zašto nikada nije jednostavno primeniti jednostavne savete

1/3

Zato što se u životu jednostavnost uči, postiže i dostiže, zato što nas uvek neka naša komplikovanost i uvrnutost i neistinitost sabotira – jer treba da ustukne i da se promeni pred jednostavnom praksom. Zato što smo lenji duhom i što ne uspevamo da se pokrenemo, čak i kad zapamtimo neki dobar savet i pomislimo kako uopšte neće biti teško sprovesti ga u praksi. Obično svi dobri saveti počinju sa “samo”, a to “samo” – esencija jednostavnosti – obuhvata sve komplikacije preko kojih treba da pređemo, da bismo pojednostavili stvari.

Samo treba da smanjiš obroke

Vrlo razumno, vrlo prosto i vrlo delotvorno. Lako ćeš smanjiti obrok, ali kako ćeš izdržati glad? I osećanje neispunjenosti. I nezadovoljstvo što izgleda niste dovoljno smanjili obrok (i količinu i broj) i što taj savet, koji deluje tako normalno i jednostavno, zapravo znači da samo treba da trpiš glad i sve propratne psihoze, dok ti se ne smanji apetit, pa ti onda mali obrok bude dovoljan, a osećaj gladi je lakše zavarati. Pitanje hrane (i dijete) nikada nije “samo” jer je povezano tanušnim i razgranatim žilicama sa svim našim emotivnim i psihološkim komplikacijama. Kad vam neka vidno smršala žena kaže da je “samo smanjila obroke” i prestala da jede hleb i slatkiše, dođe vam da se spontano samozapalite od muke, jer vi uopšte i ne jedete ni hleb, ni slatkiše, a niste smršali ni gram. Ili ona laže, ili je transformisala mehanizme odnosa prema hrani – a najverovatnije se zaljubila. Treba samo redovno da vežbaš

Znate i sami da treba. I da vam je zaista potrebno da uvedete u dnevnu praksu (ili vratite praksu koju ste nekad imali) vežbanje po dvadesetak minuta, ili da barem idete u brze polusatne šetnje. Uvek se bolje osećate kad ste aktivni, ali ustanoviti praksu vežbanja zahteva rešenost i disciplinu. Dakle, morate da se malo bijete sa svojom untrašnjom neaktivnošću, sa otporom, samokažnjavanjem i ko zna kojim sitnim demonima, koji vam ne dozvoljavaju da se uopšte setite da je neki statičan i dokon trenutak u danu savršen da obučete helanke i izvučete prostirku.

samo 4 Zašto nikada nije jednostavno primeniti jednostavne savete

Editors choice