Ljubav na prvi pogled spada u romantične ideale, ali čak i kad je iskusimo, obično o njoj govorimo – u prošlom vremenu. Ima nečeg u toj eksplozivnoj hemiji, u tom intenzitetu koji nas za vrlo kratko vreme uznosi vrlo visoko, što čini da realnost bude neprihvatljiva, kad zanos prođe.

Imate vremena da upoznate drugu osobu

Veza u kojoj se jedno drugom postepeno približavate, ima veće šanse da prebrodi razočaranja, ili da ih uopšte ne iskusi. Ako ne gajite iluzije o nekome, zato što ste zaslepljeni strasnim osećanjima, već ga vremenom sve bolje upoznajete, nećete gajiti ni nerealna očekivanja i bićete spremniji da drugu osobu prihvatite onakvom kakva jeste. Postepeno ćete razvijati bliskost, a ona će imati vremena da se učvrsti i dokaže kroz realne situacije i zahteve. Kad ste od prve strasno zaljubljeni, vi ste u nekom drugom svetu, izdvojeni od realnosti i prvi neprijatan događaj može delovati kao udarac, ako se partner postavi sasvim suprotno od onoga što vi očekujete.

Zašto parovi koji se NISU zaljubili na prvi pogled imaju stabilnije veze Zašto parovi koji se NISU zaljubili na prvi pogled imaju stabilnije veze

Veza vam se ne zasniva na fizičkoj privlačnosti

Međusobna privlačnost je uslov da sa nekim možete da budete u vezi, ali ona ne može ispuniti sve zahteve veze. Biće perioda kada će posustati, zagasiti se ili biti potisnuta iz raznih opravdanih razloga, a tada veza koja se sva iskazuje kroz fizičku stranu ljubavi, neće izdržati taj izazov. Potrebno vam je da partner bude na vašoj strani, da vas voli i brine o vama, kao i vi o njemu i kada nema seksa, da potkrepi i podrži vašu pripadnost i posvećenost.

Comments