Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Naša očekivanja su se promenila

Ljudi se menjaju, ali vrlo malo. Uglavnom postaju sve više ono što jesu, pa ako su tolerantni, onda su sve tolerantniji, ako su teški i nezgodni, sve su teži i nezgodniji. Ono što se menja, to su naša očekivanja. U početku, najveća težnja nam je bila da provedemo što više vremena sami sa voljenom osobom, jer nam niko na svetu nije potreban i sve drugo nas ometa u uživanju u intimi. Pošto se ni prisnost i ljubav ne mogu hraniti samo seksom i izdvojenošću u svom svetu, pojavljuju se druge potrebe – da delimo sa partnerom neke sadržaje koji su nam zanimljivi i podsticajni, da izlazimo, družimo se i sa drugim ljudima, putujemo, razgovaramo o knjigama, filmovima, muzici… Takođe, postaje nam važno da partner bude pouzdan, da možemo na njega da se oslonimo, počinjemo da razmišljamo o budućnosti i želimo da proverimo funkcionisanje zajedništva u svakodnevici. I onda otkrijemo da je partner prilično neodgovoran, nezainteresovan za bilo kakve kulturne sadržaje, da imamo vrlo malo zajedničkih tema i interesovanja, da je njemu dovoljno to što već ima i da nema neke ciljeve i ne želi ni da razmišlja o zajedničkoj budućnosti. Ne želi da unapređuje vezu, ne zanima ga ulaganje napora i negovanje. On ne očekuje ništa, osim jednostavnog i intenzivnog zadovoljstva koje nalazi u telesnom i emotivnom aspektu veze, a naša očekivanja se bude i rastu.

Kad osećanja izgube intenzitet, shvatimo da nemaju dubinu

Naboj hemije opada, fascinacija prestaje, partner pokazuje svoje pravo lice – ali i mi pokazujemo svoje. Shvatamo da nas osim zaljubljenosti ništa i ne povezuje i sada kad su osećanja splasnula, izgleda da nema ničeg među nama. Nikakve dublje veze, nikakve posebne empatije, želje da jedno drugo podržavamo i pomažemo – jednostavno nam je dosadno i već razmišljamo o tome da krenemo dalje, u potragu za nekim ko će nas angažovati na dubljem nivou, ko će vezati našu pažnju i zaslužiti poštovanje, sa kim ćemo hteti da budemo i kad zaljubljenost prođe.

Prestajemo da se zaljubljujemo i zato što nam partner smeta u održavanju strasnih osećanja – grubo nas povređuje, ne prepušta se, pokazuje ljubomoru, sebičan je, plitak i primitivan. Jedan po jedan, oduzima nam svaki razlog da mu se divimo i obožavamo ga, a to je tužno i stvara osećaj gubitka.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice