Stvari se suviše brzo dešavaju – sretnete se, razmenite kontakte, četujete i intenzivno flertujete i za par dana, eto vas u krevetu. Tu ćete verovatno i završiti, iako se nadate da ćete tu tek početi. A možda se toliko razočarate, da vam više ne bude ni do čega, lutrija je to. Kao da svi žure da se sve desi što pre, da zadovolje glad, pa da idu dalje. Savremena dejting kultura vas uči da je to normalno i super i da je to vaša ravnopravnost i sloboda – da tretirate emotivne i seksualne odnose onako površno i potrošački kako to odgovara savremenom potrošačkom društvu, a i velikom broju muškaraca, koji su izmislili konzumentski duh.

frend zona 1 Zašto prvo treba da ga krčkate u frend zoni?

Ali ako imate neka osećanja prema tom momku koji vam se dopao, ako vam se čini da bi među vama moglo da se desi nešto značajnije i vrednije od kres-varijante, onda daj vremena toj mogućnosti da se razvije. Jeste, taktizirajte, ne dajte mu, istrčavajte dodatne krugove i sve one prevaziđene gluposti za koje će vam svaka žena reći da uopšte nisu gluposti, jer rade. S jedne strane taktika držanja na distanci (obuzdavanje požude) a sa druge građenje prisnosti, upoznavanje i buđenje emocija. Pa kad najzad stignete do kreveta, već ćete imati neke pređene kilometre za sobom i to će onda nešto značiti.

Umesto da se upoznajete sa nekim u krevetu, idite sa njim u krevet tek kad se bolje upoznate – ako tada to još uvek oboje budete želeli.

Comments