Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Veze nisu lake ni za koga – ali kad uobičajenoj slici nesporazuma, neusaglašenosti potreba i izražavanja osećanja dodate preterano analiziranje svake reči, svakog gesta i situacije, postaje napeto do nepodnošljivosti. U vezi sa overtinkerom, sve je dvostruko komplikovano – vama nije lako, ali njima je još teže.

Oni neprekidno sumnjaju. Trenutak sigurnosti i ravnoteže zablista i proleti poput zvezde padalice i oni opet gube nadu, sigurnost i smirenost. Vama izgleda da overtinkeri prave problem bez problema, ali za njih je to stvarno i neprekidno mučenje.

Ne možete im jednostavno reći da ne preteruju i da ne prave problem tamo gde ga nema, to će ih povrediti. Jer, oni veoma pažljivo slušaju sve što govorite i prate sve što činite – možda za vas neka reč i gest nisu bitni, ali za njih su to okidači anksioznosti, kojoj ne mogu da se suprotstave. Kad se iznervirate, zakolutate očima i uzdahnete, oni ne mogu prosto da prestanu da vas nerviraju, jer su duboko uznemireni što su vas iznervirali. Dodatno se muče i zbog vas i zbog sebe. Zaista, nije im lako.

Pokušajte da zamislite da ste na njihovom mestu – splet izloženih nerava, povezanih sa analitičnim umom i obično visokim nivoom inteligencije. Preosetljivost koja eskalira u strah i nesigurnost, podstaknuta svakom sitnicom. Retki su trenuci kada mogu da se opuste i potrebno je da pokažete izuzetnu saosećajnost i toleranciju. Ako ste u vezi sa osobom koja preterano analizira, preterano strahuje i neprestano razrađuje po nekoliko najgorih scenarija, ovo su neke smernice kako da sebi i njima olakšate život.

Često ih uveravajte da je sve u redu

Bilo da se nešto dogodilo, ili su oni samo nervozni zato što bi nešto moglo da se dogodi, recite im da je sve u redu. Šta god se dogodi ili ne, vi ste tu za njih i stalo vam je. Deluje kao jeftina uteha, ali overtinkerima će to pomoći da umire strepnje. Nemojte ih ostaviti bez fidbeka – iako vam deluje besmisleno da reagujete na nešto što za vas nije realno, ako ne reagujete, oni će pomisliti da su nešto pogrešno uradili i biće još uznemireniji. Njihova anksioznost će se umanjiti kad vas bolje upoznaju i kad počnu da vam veruju – ali do tog stepena bliskosti stiže se veoma vijugavim putem.

Editors choice