Zimi više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, grejemo se i više nam prija telesna blizina partnera – radije ćemo provesti veče grleći se i ušuškavajući zajedno pred TV-om, nego da se spremamo i izlazimo. I tako se uglavnom svi osećamo zimi – i žene i muškarci, i parovi i oni koji nemaju partnera. Ako ste sami, sada je pravi momenat da se sa nekim zbližite – to će doduše, zahtevati malo cimanja i dejtinga u zimskim uslovima, pre nego što dođete do zajedničkog ušuškavanja, ali šanse da nađete partnera, višestruko su veće, nego u letnjem periodu.

Zato što su muškarci zimi posebno nežni, čežnjivi i pohotljivi, utvrdili su psiholozi.

Pema rezultatima jednog istraživanja, od hiljadu muških ispitanika, svaki peti je rekao kako bi zimi radije provodio vreme sa devojkom, čak i sa onom za koju ne gaji posebno duboka osećanja, nego da bude sam.

Tokom leta, stvari stoje ovako – muškarci su avanturistički raspoloženi, žele da budu slobodni, da bi mogli da rade šta hoće i ne žele da ih sputava veza. U to doba izbegavaju vezivanje (ako su solo) i tragaju za uzbuđenjima i kratkim avanturama. U osvajačkom su raspolženju i vrlo su pohotni, ali ne žude za nežnošću i bliskošću. Zimi se stvari menjaju, tada su svesni emotivne praznine i osećaju potrebu da sa nekim razmenjuju nežnosti i provode vreme u prisnosti i udobnosti. Zimi se oni osećaju usamljenije – baš kao i mi. Dakle, zima je idealan period da se dvoje usamljenih sretne i utoli čežnju. Možda zimska veza neće potrajati mnogo duže od letnje avanture, ali možda pronađete srodnu dušu, jer će vas lakše spojiti ista težnja za povezivanjem, nežnošću i strašću.

Comments