Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Loši momci postoje zato da bi slomili baš vaše srce. Možda oni i nisu loši momci po definiciji i standardu, ali za vas jesu. I nekako se uvek desi da se zaljubite baš u takvog, drkoša koji će vas povrediti. I svaki put sebi kažete da nećete to sebi više da dozvolite, ali kad se oporavite i prođe neko vreme i sretnete nekog ko vam se sviđa – i posumnjate u sebe, jer taj ko vam se sviđa verovatno nije dobar za vas – izgubite oprez, jer srcu ne može da se zapoveda. Opet isto. A ako se uzalud pitate zašto i nikako ne pronalazite zadovoljavajući odgovor, evo nekih objašnjenja koja će vam možda malo bolje razjasniti stvari.

Harizma i magična privlačnost

Tip koji će vam piti krv na slamčicu, ili vam istrgnuti srce jednim potezom i zgnječiti ga, ili će ga kidati lagano i žvakati, kao da konzumira svež hleb, poseduje harizmu. Ta njegova harizmatičnost je često prožeta nekim mrakom i težinom, senkom koja daje da naslutite kako je opasan, ali zbog toga ono sjajno u njemu blista još jače i privlači vas, kao vatra leptira. Otrcano poređenje, ali najtačnije moguće. Znate da vas ta vatra neće ogrejati, nego da će vas spržiti i ne možete da odolite. Kad je tako divan! Duhovit i ume da kaže pravu stvar u pravom trenutku, i ume da ućuti i da se zagleda duboko (u sebe, a ne u vaše oči) i da bude tako dalek i usamljen i nedostupan, a onda opet oživi i zrači toplinom, koja je usmerena na vas… Ako ne vidite da imate posla sa govedom i kretenom, ipak znate da je tako, jer da nije tako, taj vam se ne bi toliko sviđao. Ali, bespomoćni ste. Hipnotisani, zavedeni, obuzeti. Zbogom, pameti!

Za vas, ljubav je bol i odbacivanje

Jer ste tako naučili u svojoj porodici, pre svega iz odnosa sa majkom. Psiholozi kažu da ključan je taj odnos u najranijem uzrastu ključan za kreiranje svih naših ljubavnih odnosa u odraslom dobu. Ako majčina ljubav nije bila bezuslovna, već vas je uslovljavala, kažnjavala, zapostavljala i na druge načine činila da se osećate neadekvatno, nezaslužno i nedovoljno, eto vama modela po kome ćete nepogrešivo prepoznavati muškarce koji će vam pružiti isti tretman. Eto odnosa u kojima ćete se osećati iskidano, izloženo, neprihvaćeno, krivo, nevoljeno – i za koji ćete, iako na nivou uma znate da je toksičan i ugrožavajući i da je obrazac koji treba da prevaziđete, na duboko emotivnom, organskom, ćelijskom nivou verovati da je ljubav. Onakva kakvu poznajete i kakvu zaslužujete (odnosno, ne zaslužujete).

Editors choice