Ne želi da te pusti

Zašto bi ti išla dalje i imala svoj život, ako on može da te kontroliše, da te zbuni i sludi i da te spreči da nađeš nekog drugog i da budeš srećna (ili barem srećnija)? On ne želi da ti osnažiš svoje samopouzdanje i samopoštovanje, da se oslobodiš bolesne vezanosti za njega i da ostvaruješ kvalitetnije odnose. Nije mu u interesu.

Trebaš mu za harem

Ti nisi prva bivša sa kojom on održava kontakt i neku vrstu neobavezne veze. Njemu je potrebno da ima harem, da bi u svojim očima bio veliki ljubavnik, a pošto mu to prilično uspeva sa drugima, nema razloga da ne veruje da neće uspeti sa tobom. I verovatno hoće.

Zašto mu, zapravo, dozvoljavaš da se vrati

Prvo, ti nisi slobodna od svojih osećanja, nisi prestala da misliš na njega i nedostaje ti, naročito ako je prošao neki period u kome si se malo odmorila od intenziteta vrtoglavice koju si sa njim doživljavala. Ali sada ti nedostaje i taj intenzitet, osećaš se prazno i besmisleno i čini ti se da je sve bolje, nego da budeš sama i tužna. A nege u tebi tinja nada da se i on oseća prazno bez tebe i da te voli i da će sada, kad je to shvatio, biti bolji partner. Daješ mu drugu šansu, jer svako zaslužuje drugu šansu. Osim onog ko je totalni psihopata i čiji su motivi svi ovi gore navedeni. Da vidimo, koji su tvoji motivi i šta se u stvari, dešava sa tobom i u tebi.

Tokom prekida, tvoj mozak obrađuje emotivnu bol, koju registruje isto kao fizičku bol – ti intenzivno patiš i potreban ti je lek, želiš da ublažiš to što osećaš. To što se on ponovo pojavljuje i nudi svoje prijateljstvo, traži kontakt (a zatim i više od toga) izgleda kao jedini adekvatan lek, za kojim posežeš bez mnogo razmišljanja. Ali to je kao zavisnost od droge – bukvalno.

Comments