Realno, tip je pun dobrih osobina i veruješ da ne bi mogla da nađeš boljeg čoveka. U svemu je korektan i pristojan, ima dobre i zdrave odnose sa ljudima, velikodušan je i dostojan svakog poštovanja. I ti mu spremno pružaš sve što možeš i umeš i već si razvila prema njemu osećanja – i živiš u nadi da će ih i on razviti prema tebi. Jer, svesna si da se on možda ponaša kao savršen džentlmen, ali ne i kao zaljubljen muškarac, koji ti iskreno uzvraća osećanja.

Nadaš se da će se to vremenom promeniti. Toliko mnogo nade ljudi polažu u vreme koje bi trebalo da reši mnoge naše dileme i probleme – ali vreme prolazi, a jedina dilema koju ti pomaže da sagledaš je ona koja počinje da ti se oblikuje u glavi (i nikako da dođe do srca) i glasi “ima li smisla ostajati u vezi u kojoj nema prave ljubavi?”

On možda takođe vidi tvoje kvalitete, ceni te i poštuje zbog njih i možda se i sam nada da će vremenom osećanja proraditi, jer ti svakako zaslužuješ najbolje. Ali niko ne može da isforsira ljubav i da je natera da se pojavi. Naročito je bolno kad je jedna osoba (ti) očigledno zaljubljena i počinje da se muči zbog toga, jer ne želi drugu osobu koja nije zaljubljena (on) da opterećuje svojim osećanjima, da vrši pritisak na njega i da ga bilo čime uslovljava. On to vidi i to je mučno za njega, kao i za tebe. Možda ostaje pored tebe iz pristojnosti i poštovanja. Zbog činjenice da si mu draga i da ima najbolje mišljenje o tebi. Ali on bi te radio imao među svojim prisnim prijateljima, nego kao devojku. Ono što se događa prirodno, spontano i neobuzdano, ona sila zbog koje dvoje ne mogu da prestanu da se gledaju i da skinu ruke jedno sa drugog, kod vas nije pokazala svoj uticaj, a ti očekuješ da kao zrele i svesne osobe radeći na svom odnosu popunite prazninu koja počinje upadljivo da zjapi.

Ono što svi vide sa strane – da ne treba da gubiš vreme sa nekim ko te ne voli – tebi je teško da uvidiš, da priznaš sebi i da to prihvatiš. Ne možeš o tome ni da razgovaraš sa njim. A inače tako lepo i pametno o svemu razgovarate. O svim onim stvarima koje vas povezuju, a jedino nemaju veze sa vašim srcima, sa osećanjima i hemijom.

Comments