Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

1/2

Eh, da je to bio samo taj jedan pokušaj – sigurno u svojoj emotivnoj istoriji imaš nekoliko propalih pokušaja osvešćivanja svojih partnera, pokušaja da dopreš do njih na istinit način, kojima se isprečio njihov ego (uvek) i koji su propali na najgori način. Na kraju, oni su se uglavnom žestoko opirali i inatili i u svakom smislu bili još gori nego na početku. Osećaš neuspeh i stidiš se. Zašto nikada nije uspelo (a neće ni sad)?

Koliko god si ti jasno videla u čemu se sastoji njegov problem, koliko god ti bilo jasno da taj mehanizam destruktivnog ponašanja dolazi iz njegovog odnosa sa dominantnom majkom ili nezainteresovanim ocem, za njega to nije ni jasno, ni jednostavno da to sagleda iz tvog ugla i da razreši stvari, da pomogne sebi. A toliko bi bilo jednostavnije, da je mogao. Laknulo bi mu, rasteretio bi se, oslobodio, bolje bi shvatio sebe i bio bi bolji prema tebi. On se možda slaže da je tvoj uvid tačan, ali to nije dovoljno da ga pokrene na suočavanje i promenu obrasca.

black and white woman girl sitting Zašto tvoj pokušaj da od njega napraviš čoveka tako sramno propada?

Ako su obrasci duboko usađeni i potiču iz detinjstva, trud da nekome pomogneš svojim uvidima da to osvesti i „raščini“ postaje kontraproduktivan. Partner tvoje pokušaje doživljava kao napad i automatski se brani, utoliko žešće, ukoliko više insistiraš i tako se tvoja inicijativa iz najboljih namera preokreće u svoju suprotnost i umesto u zbližavanje i razumevanje, vodi ka udaljavanju i otuđivanju.

I tako ti (i ne samo ti, to je vrlo raširena problematika kod žena) ulažeš svoju energiju da prizoveš svog muškarca svesti, da mu pomogneš da bolje razume sebe, da se rastereti, a on ulaže isto toliku energiju da se tome odupre. On čak u odbrani tvrdi da ti imaš problem koga nisi svesna. Ogroman i uzaludan utrošak energije koji može besplodno da potraje godinama i da vas oboje iscrpi.

Editors choice