Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Zašto tvoj pokušaj da od njega napraviš čoveka tako sramno propada?

Zašto tvoj pokušaj da od njega napraviš čoveka tako sramno propada?

1/2

Eh, da je to bio samo taj jedan pokušaj – sigurno u svojoj emotivnoj istoriji imaš nekoliko propalih pokušaja osvešćivanja svojih partnera, pokušaja da dopreš do njih na istinit način, kojima se isprečio njihov ego (uvek) i koji su propali na najgori način. Na kraju, oni su se uglavnom žestoko opirali i inatili i u svakom smislu bili još gori nego na početku. Osećaš neuspeh i stidiš se. Zašto nikada nije uspelo (a neće ni sad)?

Koliko god si ti jasno videla u čemu se sastoji njegov problem, koliko god ti bilo jasno da taj mehanizam destruktivnog ponašanja dolazi iz njegovog odnosa sa dominantnom majkom ili nezainteresovanim ocem, za njega to nije ni jasno, ni jednostavno da to sagleda iz tvog ugla i da razreši stvari, da pomogne sebi. A toliko bi bilo jednostavnije, da je mogao. Laknulo bi mu, rasteretio bi se, oslobodio, bolje bi shvatio sebe i bio bi bolji prema tebi. On se možda slaže da je tvoj uvid tačan, ali to nije dovoljno da ga pokrene na suočavanje i promenu obrasca.

black and white woman girl sitting Zašto tvoj pokušaj da od njega napraviš čoveka tako sramno propada?

Ako su obrasci duboko usađeni i potiču iz detinjstva, trud da nekome pomogneš svojim uvidima da to osvesti i „raščini“ postaje kontraproduktivan. Partner tvoje pokušaje doživljava kao napad i automatski se brani, utoliko žešće, ukoliko više insistiraš i tako se tvoja inicijativa iz najboljih namera preokreće u svoju suprotnost i umesto u zbližavanje i razumevanje, vodi ka udaljavanju i otuđivanju.

I tako ti (i ne samo ti, to je vrlo raširena problematika kod žena) ulažeš svoju energiju da prizoveš svog muškarca svesti, da mu pomogneš da bolje razume sebe, da se rastereti, a on ulaže isto toliku energiju da se tome odupre. On čak u odbrani tvrdi da ti imaš problem koga nisi svesna. Ogroman i uzaludan utrošak energije koji može besplodno da potraje godinama i da vas oboje iscrpi.

Editors choice