Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/3

Nema to nikakve veze sa tim koliko smo lepe i dobro obučene, to uglavnom jesmo. Kultura nam diktira vođenje računa o sebi, a i lakše je nego ikada prodati nam sve moguće preparate od kojih će nam koža biti mekša, ten ujednačeniji, kosa sjajnija, oči izražajnije, usne punije, uz pomoć kojih ćemo časkom skinuti onih večitih pet kilograma viška. Lude smo za trikovima u šminkanju koji će nas podmladiti, lakim vežbama za skidanje stomaka, maštovitim frizurama koje možemo same da napravimo za pet minuta, za zdravom hranom, smutijima, štiklama i tašnama u bojama koje su u trendu ove sezone. Volimo sve što nas vidno čini ženama, ženstvenim, upadljivim, zanosnim.

Još više volimo, zato što nam je sve to očigledno i upadljivo toliko potrebno, da bismo nekako održale energetsku ravnotežu, u životu koji od nas zahteva da stoprocentno koristimo kapacitete svoje muške energije.

Zašto više nismo DOVOLJNO ženstvene2 Zašto više nismo DOVOLJNO ženstvene

Ako svoj jang angažujemo u potpunosti, za jin će nam ostati još samo pola mesta. Ne možemo biti dovoljno ženstvene sa samo 50 posto ženske energije, nje bi trebalo da bude više, da bismo bile u onoj ravnoteži, koja nam je prirodom data. Ali mi živimo u muškom svetu u kome smo osvojile mesto i tvrdo napredujemo u osvajanju svih pozicija i osećamo dužnost da ne posustanemo – osim što smo upale u mašinu, pa samo i možemo dalje kako smo počele, sve i da hoćemo da odustanemo. A mi ne samo da držimo korak sa muškarcima, nego ih, bogami, gazimo. Njihova muška energija je takođe opala na 50 posto. Oni su počeli da se neguju kao žene, da manipulišu seksom i da oslobađaju svoja osećanja – onako kako im diktira savremen način života i žensko okruženje koje na njih vrši pritisak da se transformišu – da budu osećajniji, empatičniji, otvoreniji, intuitivniji, a da ostanu muškarci. Ali ako u njima nema onog primitivnog naboja, jer se izgubio u potrebi da se prilagode zahtevima muško-ženskih odnosa, koji više nisu samo romantični ili telesni, nego su i vrlo vitalno poslovni i egzistencijalni, onda gube i deo muževnosti, baš kao što mi gubimo deo ženstvenosti. Energetski balans ne znači da u nama treba da bude jednaka jin i jang energija, nego da muškarci treba da imaju preovlađujuću mušku, a žene preovlađujuću žensku energiju.

Editors choice