Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

– “Ta-na-na! Kako mi stoji?“

Mara u novoj crvenoj haljini pita svog dečka Nikolu, dok se on fokusira da memoriše kad ide odlučujući meč Inter – Milano, i da li diskont radi u to vreme, da bi stigao da kupi gajbu piva. A možda i da odigra neki tiket. Kratak pogled na njenu haljinu, brzinsko mrmljanje “Super!“, i vraćanje pogleda na sportski program. Ona odmaršira pravo ispred TV-a, namerno zaklanja pogled i ponovo pita, ovog puta oštrijim tonom: “Pitala sam te kako mi stoji! Sad lepo pogledaj i iskreno mi reci šta misliš!“, sevajući očima.

Gleda je, zagleda je, odmerava, premerava. Mara se zadovoljno smeška “Sigurno sad razmišlja kako sam seksi u ovome, i kako je dobro što imam još jednu haljinu“.
Nikola gleda, ali ne zna u šta konkretno. (Uf, šta sad da joj kažem… Crvena haljina, haljina, bez haljine, njen veš, bez veša, na stolu… E, jebiga, ne mogu to da joj kažem, pošizeće sigurno, lupiću…)

– Super ti stoji, mada mi se čini da ti je malo kratka i onda kad sedneš…“

Urlik se razleže stanom, oslobođeni pritajeni tigar, skriveni zmaj, a i poneki ženski demon dok Mara rafalno ispucava reči: “JESI LI TI NORMALAN?! KAKO MOŽEŠ DA MI KAŽEŠ DA SAM DROLJA!!! OVA HALJINA MI SAVRŠENO STOJI, A TEBI JE SAMO U GLAVI DUŽINA I DA NEKO OD TVOJIH FENSI DRUGOVA NE POMISLI SVAŠTA, PA TI KAŽE DA IZGLEDAM KAO DA SAM SE OBUKLA ZA PLAVI MOST!!! TERAJTE SE U TRI LEPE I TI I TVOJI DRUGOVI ŠALABAJZERI!!!“.

Žestoko lupanje vratima i prigušeni jecaj propraćen glasnim izduvavanjem nosa u maramicu. Ne brinite, svakodnevna drama jedne “peemesirane” devojke i njenog nedužnog dečka. Mara i Nikola su se pomirili odmah, posle tri-četiri sata ubeđivanja šta je ko mislio i šta nije mislio i sve su to spakovali u folder “Nesporazum“, koji je, onako usput rečeno, poveće sadržine.

PMS, odnosno Predmenstrualni sindrom je nešto što pogađa sve žene ovog sveta, a stvara popriličnu zabunu kod muškaraca. Svaka sitnica je okidač, od nepoštovanja vremena sastanka i zakašnjenja od čitavih minut i po, do zaboravljanja da je godišnjica za 5 meseci. Banalne stvari, ali moramo okriviti hormone. Da li znate onaj osećaj kad vam dođe da skočite sa Brankovog mosta, kada vaš omiljeni tim izgubi derbi? Ili kad promašite tiket za jednu utakmicu, pa se kao poliveni vrućom vodom vratite kući? E, baš tako žene reguju u ovom groznom periodu.

Nije nam jasno zašto se nerviramo kad nam neko stane na nove štikle u autobusu ili zašto navalu suza izazove jedna obična romantična reklama. Ovaj period je taman za gledanje ljubavnih filmova ili slušanje balada, uz crno vino, sveće i romantičnu večeru. Ako ne možeš da nas pobediš, pridruži nam se. Ako krenemo da plačemo, samo nas zagrli i reci da će biti sve u redu, da si uvek tu. Ako čitaš ovaj tekst i dalje ti nije jasno gde je odgovor na pitanje “Zašto žene cmizdre?“, možemo ti dati naučno objašnjenje ili nas možete shvatiti i bez hiljadu zašto, hiljadu zato.

Prevedeno na vaše fraze “Svako zašto ima svoje jebiga“. Plakanje nam služi kao “izduvni ventil“, kao nešto posle čega se osećamo bolje. Nakon toga se obično smejemo svom plakanju, tome što nismo kupile tepsiju kolača umesto samo dva komada i tome slično. Ili što smo izgubile živce zbog vaših prljavih čarapa ispod kreveta. Ili što smo bile besne kada nam je pukao nokat koji smo održavale u “životu“ čitavih mesec dana. Ili smo srećne što je Šeherezada ostala sa Onurom, što je dokaz da prava ljubav postoji. Kao što bi neko poznat rekao “Žene su jedina bića koja mogu da plaču i da se smeju, i to istovremeno“.

Molim vas, neka mi neko doda maramicu, komšija od prekoputa je zaprosio svoju dugogodišnju verenicu putem kineskog kolačića sudbine i živeće srećno do kraja života. To je tako divno… Šmrc.


Tina Bunjevački je nepopravljivo romantična, čak i kada tome nema mesta u nekoj situaciji. Svako jutro kaže sebi “Od sutra počinješ da učiš i vežbaš” i skoči na čokoladu, kafu i pisanje bloga. Često ukucava na pretraživačima “crno-bele fotografije” i “Impresionizam Van Goga”. Obožava dan kada ode u staru novinarnicu i kupi brdo novina pre X godina, kako bi seckala najzanimljivije članke. Zacrtani cilj: 58 kilograma i sledeća Anna Wintour.

Editors choice