“U jednoj anketi na tu temu više od pola žena je odgovorilo da veruje da je seks odskočna daska do veze.”

Jedno od najstarijih pitanja na svetu koje muškarci sebi postavljaju jeste zašto žene upražnjavaju seks? I zašto žene imaju seks bez obaveze? Lako je pretpostaviti da je ženska seksualnost jednaka muškoj, ali ako je tako, zašto bi onda i dalje mnogo muškaraca postupalo po onoj izreci kako postoje dobre devojke koje se žene i one sa kojima se fura okolo (Ovaj dupli standard je mit, inače)? Pre nego što joj prilepite ovu ili onu etiketu, uzmite u obzir njene razloge za muvanje s vama.

Misli da to svi rade

Žene osećaju pritisak da imaju seks zato što urbana legenda kaže da to svi drugi rade. A zapravo, to nije tačno. Anketa koja je sprovedena na jednom fakultetu pokazuje da studenti i studentkinje više pričaju o seksu nego što ga zapravo upražnjavaju, pa žene misle da je normalno da stupe u seksualne odnose mnogo ranije nego što je normalno.

Želi vezu posle

Žene veruju da muvanja na kraju vode u veze. U jednoj anketi na tu temu, više od polovine žena je verovalo da je seks odskočna daska do veze. Ali, istina je da što se seks desi ranije u vezi – manje su šanse da će veza opstati.

slika16 Zašto žene, uopšte, upražnjavaju seks?

Više od pola žena veruje da je seks odskočna daska do veze

Comments