Filmski festival “Slobodna zona”, koji je ove godine posetilo 15.000 gledalaca zatvorio je večeras u Dvorani Kulturnog centra film “Fudbaleri buntovnici” i jedan od aktera tog filma, legendarni kapiten Fudbalskog kluba “Sarajevo” Predrag Pašić.

Najveću posećenost zabeležili su filmovi “Hana Arent”, “Gde idemo sada”, “Marli”, “Pank Sindrom”, “El Gusto”, “Ambasador” i svakako “Fudbaleri buntovnici.”

slika01 Završeno osmo izdanje Slobodne zone

Brojna publika je uživala i aktivno učestvovala u programu festivala

Festival na kome je prikazano 35 igranih i dokumentarnih filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama, ove godine je otvorila gošća slektorka, višestruko nagrađivana hrvatska književnica Dubravka Ugrešić.

Veliko interesovanje i posećenost izazvali su i Noćni razgovori, koji su ove godine prvi put organizovani kao prateći program festivala koji se odvijao svake večeri od 3. do 6. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Moderator Noćnih razgovora bio je Ivan Milenković, filozof i zamenik glavnog i odgovornog urednika Trećeg programa Radija Beograd.

Danas, 8. novembra očekuje vas “Slobodna zona na BIS” gde će biti prikazani filmovi “Marli”, “Hana Arent”, “Gospodin Lazar”, “Ambasador”, “Gde idemo sada”, “Fudbaleri buntovnici” i film iznenađenja “Film mobilnim.”

Publika će i ove godine odlučiti za koji film će filmski festival “Slobodna zona” otkupiti televizijska prаvа i prаvа zа prikаzivаnje nа turneji “Slobodne zone” u 30 grаdovа Srbije. Pobednike ćemo proglasiti u petak, 9.novembra.

Pozdrav iz “Slobodne zone” i vidimo se na BIS-u!

Comments