Kad god ti se neko dopadne, kad proradi hemija i osetiš ono nešto, zbog čega poveruješ da ste se “prepoznali” – zapravo nešto u tebi prepoznaje oštećeni materijal. Novi muškarac na površini deluje muževno, stabilno i samopouzdano, a kad je već kasno da se povučeš, kad se zaljubiš, obično otkriješ da je zapravo sličan nekim prethodnim momcima, koji su bili vrlo nesigurni, nestabilni, ili ekstremno sebični i nesposobni za prava osećanja. Evo nekoliko razloga zbog kojih si možda pravi magnet za emotivno oštećene muškarce.

Nedostatak ljubavi prema sebi

Potreban ti je neko da bi se preko njega povezala sa sobom, neko ko na neki način ima isti problem kao i ti – za svaku vrstu emotivne oštećenosti je zajednički nedostatak ljubavi prema sebi i nisko samopoštovanje. Privlačiš one koji nisu baš sposobni da vole i da se predaju, jer pored njih na kraju uvek budeš u poziciji da biraš između sebe i njih – potreban ti je intenzivan tretman negativnošću i dramom, da bi došlo do tog trenutka, kad ti biraš sebe. Ali na ovaj način ti ne “lečiš” svoj problem, niti pomažeš drugoj osobi da uvidi svoje negativne obrasce.

Uvek te prevari tvoja empatija

Muškarac će te uvek pre pridobiti poveravanjem, tužnom pričom o nerazumevanju u porodici, o bivšoj devojci koja mu je slomila srce, o problemima koje ima, nego pričom o uspehu. Onima kojima dobro ide, nije ni potrebno tvoje saosećanje, nego divljenje, a tebi je empatija prva “na udaru” i kroz nju se povezuješ sa ljudima. Kad sretneš “ranjenog” muškarca kome treba tvoje razumevanje i uteha, neizostavno se zaljubiš, jer je saosećanje tako blisko ljubavi.

Comments