Za većinu ljudi, spavanje je nešto omiljenije što rade u životu. Vreme kada uživamo, odmaramo i kada smo van svog, stvarnog sveta. No, san i spavanje mnogo utiču na generalno zdravlje organizma, te kako ćete biti raspoloženi i kakve volje ćete biti kada ste dobro i kvalitetno naspavani ili ne. Zašto je zdravije i bolje spavati na levoj strani, odnosno na levom boku, danas vam otkrivamo.

Kvalitetan san i san na levoj strani dosta utiče na limfni sistem. On je odgovoran za to da se organizam oslobađa od toksina i svih onih štetnih materija, pa kada spavate na levoj strani onda omogućujete celom tom sistemu da uspešnije i više organizam oslobađa od svih štetnih materija. Osim toga, limfni sistem obezbeđuje transport proteina, masti i svega što je organizmu potrebno, a kada spavate na levoj strani to se sve brže dešava.

Zbog OVOGA je dobro da spavate na levoj strani Zbog OVOGA je dobro da spavate na levoj strani

Spavanje na levoj strani je takođe dobro i za slezinu, kao najveći organ limfnog sistema. Ona se nalazi na levoj strani, te kada na istoj spavatekrv kroz nju brže prolazi i brže i funkcionalnije radi.

Zbog OVOGA je dobro da spavate na levoj strani2 Zbog OVOGA je dobro da spavate na levoj strani
Comments