Hot topics

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Da li je tačno da na mladima svet ostaje?

Kako se bliži proleće, naši umovi sve više i više vole zelenu boju i prizivaju je mislima. Jedva čekamo lepše vreme da uživamo u suncu podjednako kao i u osvežavajućim voćnim napicima, ali i onima od povrća.

Od malena su nas učili da je zelena boja, boja zdravlja i da treba jesti zeleno povrće, jer ćemo da porastemo veliki. Svi su padali na onu foru: “Jedi spanać da budeš jak kao Popaj”, a i danas kada smo porasli, situacija se nije značajno promenila.

I dalje neki od nas ne vole spanać i kelj, a sada ćete jednostavno zavoleti ovo zeleno povrće i to zahvaljujući hranljivom napitku. Pun je hranljivih supstanci, pre svega zdrav, ima visok nivo vlakana, antioksidanasa, kalijuma i gvožđa. Ovaj recept pomoći će vam da kelj uvrstite u svoj svakodnevni meni i da vaša ishrana u krajnjem slučaju bude zdravija.

Osim što obnavlja zapušteni organizam, kelj ima tu moć da ga detoksikuje i razgrađuje hranljive materije. Samo razmislite o ovome i već ćete zavoleti kelj.

175 Zeleni napitak: Frape od kelja

Kelj je izuzetno prilagodljivo povrće i može se koristiti na nekoliko načina. Možda je najbolje napraviti frape od ovog takozvanog “kralja kalcijuma”.

Započnite svoj dan 100% zdravim napitkom. Slede dve kombinacije sastojaka koje predstavljaju dva različita frapea. Sastojke nabacajte u blender, sve iseckajte i dobijate predivnu zelenu kašu, koja možda malo liči na napitak za vanzemaljce, ali, šalu na stranu, veoma je pitka, hranljiva, a pride i zdrava.

Kombinacija 1:

– kelj

– kokosovo mleko

– repa

– bobice

– proteini u prahu

Kombinacija 2:

– kelj

– kokosovo mleko

– ananas

– banana

– bademi

258 Zeleni napitak: Frape od kelja

Kelj je takođe sjajan dodatak brojnim jelima, poput supe, čorbe i savršeno će začiniti jela od pasulja. Divno se kombinuje, a ukus je fantastičan. To priznaju svi koji se nisu usuđivali da ga probaju, a danas ga rado konzumiraju i ne mogu da odole ovoj zdravoj namirnici.


Violeta Stojanović

Editors choice