Kako da najzad ostvariš svoj cilj i istrčiš 21K?

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Povratak 90-ih: Tri stvari koje treba da znaš o dekadi koja je kršila sva modna pravila

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Svi pričaju o IPL-u, a ti još uvek koristiš brijač?!

Da li i ti imaš “Bermudski trougao” u novčaniku? Evo rešenja!

Potrebna ti je manikir ideja za najluđu noć? Probaj ovaj novi trend!

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Skoro mi reče drugarica kako je predložila partneru da u seksualni odnos uključe igranje vibratorom. Partner se naravno iznenadio i pitao, zar joj on nije dovoljno dobar? Rekla mu je da nije u pitanju seksualno nezadovoljstvo, vibrator je predložila kako bi uneli nešto novo u svoj odnos.

Odnos od tog momenta postaje veoma napet. Pokušala je ponovo da porazgovara o tome sa partnerom, ali on je to odbio. Posle više od nedelju dana, pristao je na razgovor i tada joj rekao da je njemu ok da ona koristi vibrator kad je sama, ali korišćenje vibratora dok vode ljubav za njega je ponižavajuće. Da li ona pokušava suptilno da mu saopšti da joj odnos traje prekratko ili nečim drugim nije zadovoljna? Rekla mi je da joj je bilo žao što se osetio omalovaženim i da su se dogovorili da neće koristiti vibrator dok vode ljubav.

Svakako, ovakva i slične situacije iz života, otvara mnogo različitih tema o kojima bi trebalo porazgovarati – poverenje, samopoštovanje, slike o našim ulogama u seksu, iskrenost, tajne. Hajde za početak da se osvrnemo na sam vibrator i na to šta on tačno predstavlja muškarcima i ženama.

Treba li muškarac da oseti ugroženost ako partnerka koristi vibrator tokom  seksualnog odnosa? Znači li to da nije zadovoljna svojim partnerom i da joj treba još nešto više? Ne, odgovor na oba pitanja je negativan. Realno.

Zašto je mnogim partnerima teško da ovo prihvate? Razlozi su različiti. Sigurno da je naša slika seksualnog odnosa i kakav seks treba da bude, jedan od razloga. Možda muškarac nije zadovoljan dužinom trajanja  penetracije pa partnerkinu ponudu doživljava kao prigovor na svoje seksualne moći? Mogla bih i ovo nabrajanje da pretvorim u razglabanje, ali važnije od razloga je pitanje otvorenosti za nešto drugačije.

couple+chilling+in+bed Želim vibrator, a ne znam kako da ti kažem

Treba li muškarac da oseti ugroženost?

Vi koji već uveliko koristite vibratore i ostale igračke, verovatno se čudite zašto sam uopšte pokrenula ovakvu temu, ali oni kojima je to problem, možda ovaj tekst dožive kao uvod u razgovor o tome šta stvarno žele u seksualnom odnosu. Parovi u višegodišnjim vezama mogu povremeno da osete želju za nečim drugačijim. Ako nikada nisu o tome pričali, možda će postojati određeni strah od započinjanja teme ili određeni strah od mogućih skrivenih poruka iza takvih predloga. A sa strahovima nije lako.

Ponekad nam je lakše da prećutimo, nego da se izložimo riziku razgovora o nečem drugačijem. Možda je to novo – vibrator, možda neka seksualna fantazija, korišćenje kostima ili igranje uloga – nešto što još do sada nismo probali. To ne znači da do sada nismo bili kvalitetni seksualni partneri, to samo znači da jedno od nas želi da proba nešto drugačije. Ovo može biti poziv na eksperiment koji će se i partneru dopasti i u kojem će moći da uživa ako se upusti u igru.

Mnogi parovi koji su dugo godina zajedno uživaju i radosni su zbog opuštenog odnosa koji im intimnost omogućava. Svaka, pa i mala promena i novost u načinu vođenja ljubavi može biti pravo osveženje. Ne dozvolite da vas strah blokira u tome. Ako imate poverenja u partnera, ovakve razgovore nikada ne treba izbegavati. U takvom odnosu, vibrator je samo igračka, a ne pretnja.


Lutka Lutka Bgd

Comments

Editors choice