Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Imate svoj omiljeni džins, koji vam lepo pristaje, ali primećujete da to može bolje, i da vaše noge mogu bolje da izgledaju. A tek ako želite da nosite manji broj i da ih bez problema navučete preko listova i kukova, onda vam predlažem da isprobate ovaj trening! U pitanju je trening za oblikovanje nogu, kako bi samim tim one što lepše izgledale u farmerkama. Sjajan je i za početnike, a i one koje već iskusno treniraju. Sada je najbolje vreme da isprobate ovaj trening, s obzirom da možete da ga praktikujete i dok ste kod kuće! Zdravo, zategnute noge!

Vežbe koje ću opisati u nastavku, važno je da naučite da ih izvodite pravilno, kako biste dostigle pravi efekat! Kombinujte ih kako želite, recimo, podelite vežbe na dva dana, ali ne preterujte! Potrudite se da imate bar jedan dan pauze, kako ne biste preopteretile i premorile mišiće nogu!

Iskorak

Verujem da većina vas koje trenirate bilo kod kuće ili u teretani znate za ovu vežbu. Dakle, možete raditi prednji i zadnji iskorak, a možete i alternativno – smenjivanjem nogu. Sa težinom ili bez. Za početak možete bez ako ste početnik, a kasnije težine držite u rukama ispruženim pored tela. Bitno je da imate dobru ravnotežu i kada idete napred i nazad da noga koja je pozadi uvek bude što bliža podu. Ova vežba je sjajna kako za noge, tako i za zadnjicu.

Supermen

Takođe dobro poznata vežba, gde dok ležite na stomaku podižete noge i ruke u isto vreme – držite nekoliko sekundi pa se vratite u prvobitni položaj. Isto tako, možete podizati suprotnu nogu i ruku! Da bi efekat bio bolji, dok su vam ruke i noge odvojene od poda, držite nekoliko sekundi!

Podizanje kukova sa jednom ispruženom nogom

Ova vežba je sjajna za struk, noge i deo iznad zadnjice, koji obično stvara najveće muke kada nosimo farmerke nižeg struka. Jednu nogu držite ispruženo, drugu savijeno dok ležite na podu. Da bi lakše razumele ovu vežbu – izgleda isto kao kada podižete zadnjicu dok ležite samo vam je jedna ili druga noga ispružena. Uradite ponavljanja sa jednom pa sa drugom nogom.

Bird dog (Ptica pas)

Dok ste na rukama i kolenima, ispružite suprotnu nogu i ruku, dakle leva ruka/desna noga i obrnuto – u isto vreme. Kada menjate nogu i ruku stisnite trbušnjake i vratite se u početnu poziciju. Možete raditi alternativno ili pojedinačno.

Editors choice