Hot topics

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

1/2

Mnogi nesporazumi i nezadovoljstva u ljubavnim odnosima proističu iz naših stavova i ubeđenja – poštujemo pravila od pre sto godina i očekujemo iskrenost i bliskost. Žalimo se na nedostatak komunikacije i neposrednosti, na emotivne igre i nerazumevanje, a i sami “igramo” po dejting pravilima koja bi trebalo da smo odavno prevazišli.

Vreme se promenilo, ali ako su u našim glavama zaostale poruke “čestitosti” i moralna pravila o tome kako devojka treba da se ponaša da bi je momak cenio (da ne misli da je “laka”), sami ćemo sabotirati razvoj iskrenog i bliskog odnosa. Ovo su neka ljubavna pravila, koja su veoma dugo bila validna, ali je krajnje vreme da ih prevaziđemo – zarad sopstvene sreće, slobode i autentičnosti u ljubavnom odnosu.

Muškarac mora da ima inicijativu

Prevazilaženje pravila ne znači da treba da ignorišemo razlike između muškog i ženskog mozga, doživljavanja sebe i odnosa i poimanja sveta – jer te razlike postoje. Muškarcima je potrebno da imaju inicijativu, to je imperativ muške, jang energije, zahtev muške prirode je akcija i delovanje. Ali, muška i ženska energija, jin i jang, idu u paru i nalaze se u prirodi svakog pojedinca, žene i muškarca. Neke žene imaju vrlo jaku jang energiju, veoma su preduzimljive i prodorne, a neke su pasivnije i povučenije. Mnoge žene imaju jednako jaku i balansiranu jang i jin energiju – njhova preduzimljivost i odlučnost ni najmanje ne narušavaju njihovu ženstvenost. Istina je da se mnogi muškarci još uvek bore protiv svoje sopstvene jin energije, smatrajući svoju “žensku” stranu slabošću koju treba da sakriju i potisnu. I zato, da, neophodno im je da imaju inicijativu. Ali, oni bolji, svesniji i savremeniji među njima veoma cene žensku inicijativu, odnosno, osećaju se prijatno iznenađeni i polaskani, kad devojka njima priđe i pokaže interesovanje. Ista je stvar sa inicijativom u krevetu, kasnije kada odnos počne da se razvija. Svakome prija da zna da je voljen, željen, poželjan – muškarci koji umeju da uživaju u ljubavi i seksu (da se prepuste), vole i cene žensku inicijativu.

Editors choice