Sama reč fudbaler nekako iziskuje epitet najpoželjnijeg frajera. Svesni svog položaja, oni biraju lepe i atraktivne devojke, uspešne i poznate široj javnosti. Najčešće je reč o manekenkama, top modelima, pevačicama ili glumicama. Možete li da zamislite šaltersku službenicu kao voljenu suprugu slavnog fudbalera? Ili prodavačicu, kasirku, profesorku? Možda, ali jedna u 1,000.

Biti žena fudbalera danas je veoma popularno, pa se u žargonu oslovljava i kao zanimanje. Bez preteranog rada i truda naslovna strana biće upravo vaša, uživaćete u luksuzu, putovanjima i pažnji novinara. Pozivaće vas na one važne žurke za ljude sa povlasticama, svi će vas nekako odvažno gledati, a vaše je samo da se smešite i stojite pored voljene osobe. Stepen popularnosti fudbalerove devojke/žene uglavnom zavisi od njegove lične popularnosti. Tako su, na primer, sve devojke Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo) bile poznate javnosti, a novinari gladni uspeha često su ih krišom pratili u nadi da će uhvatiti što skandalozniju fotku.

Slika 139 Žene fudbalera (1.deo)

Kad porastem biću žena fudbalera

Možda i najpompeznijia dama iz ove branše jeste glamurozna Viktorija Bekam (Victoria Beckham), supružnica engleskog fudbalera Dejvida Bekama (David Beckham). Svoje mesto na zvezdanom nebu zauzela je vrednim i napornim radom, a brak sa slavnim sportistom još više je uticao na njenu popularnost. Svetsku slavu dostigla je i pre nego što je upoznala Dejvida, kao jedna od članica popularnog sastava Spice Girls. Mediji su joj dodelili nadimak Poš Spajs (Posh Spice) zbog svoje elegancije i prepoznatljivog stila. Nakon što su Spajsice rešile da se rastanu, ona je nastavila solo karijeru i izdala album koji je nosio njeno, tada već novo ime – “Victoria Beckham”. Ipak, uloga u kojoj se najbolje ostvarila je modni kreator. Na samom početku kreirala je liniju džinsa za modnu kuću Rock&Republic. Ubrzo zatim osnovala je sopstvenu modnu liniju dVb Style u okviru koje je dizajnirala nakit, parfeme, ručne torbe i naočare za sunce. Viktorija je 2000. godine postala “britanski ambasador” modne kuće Dolce&Gabbana, a četiri godine kasnije stvorila je novu ličnu modnu kolekciju koju je nazvala Victoria Beckham. Pored uloge modnog dizajnera, oprobala se i kao stilista mnogim poznatim ličnostima.

Slika 238 Žene fudbalera (1.deo)

Bivša Spajsica važi za modnu ikonu stila

Ljubav između Viktorije i Dejvida počela je još 1997. godine kada su se upoznali na jednoj od utakmica fudbalskog kluba Mančester Junajted (Manchester United), za koji je Dejvid tada igrao. Često su se viđali, odlazili u bioskop, vozili se unaokolo, pričali i smejali se, zajedno večerali i ponašali se upravo onako kako i dolikuje jednom mladom zaljubljenom paru. Njihova veza izazvala je ogromnu medijsku pažnju, a novinari su ih popularno nazvali Poš (Posh) i Beks (Becks). Godinu dana kasnije Dejvid je na kolenima zaprosio Viktoriju, a zabavu povodom veridbe organizovali su u jednom luksuznom hotelu u Engleskoj. Zanimljivo je da su tortu, napravljenu specijalno za to veče, donirali fondu za razvoj događaja jedne osnovne škole.

Prvog sina dobili su 4. marta 1999. godine, a nakon četiri meseca venčali su se u jednom prelepom irskom zamku. Mlada je hodala stazom dugom 60 metara, posutom laticama cveća, dok su se u pozadini čuli zvuci harfe i violine. Bila je obučena u venčanicu boje šampanjca koju je specijalno za nju kreirala Vira Vang (Vera Wang). U kosi je imala osamnaestokaratnu zlatnu krunu ukrašenu dijamantima.

Slika 331 Žene fudbalera (1.deo)

Venčanje Bekamovih

Pored sina Bruklina (Brooklyn Joseph Beckham), bračni par Bekam dobio je još dva dečaka i jednu devojčicu. Iako su povremeno prolazili kroz bračne krize, uspeli su da se održe zajedno dugi niz godina. I dan-danas kad ih vidite, jasno je da ljubav među njima i dalje plamti. Kako i sam Dejvid kaže: “Ljudi mogu da govore šta žele, ali Viktorija i ja ćemo zauvek ostati zajedno kao muž i žena. Mi ćemo se uvek držati zajedno.”

Biti žena fudbalera možda zvuči uzbudljivo i lepo, međutim daleko je od sveg tog sjaja koji vizuelno pruža. Takve ljubavi često nisu dugog karaktera ili nisu iskrene, a retkost je ono što Bekamovi imaju i što će, nadajmo se, čuvati i u budućnosti.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments