“Kad bismo samo znali kako žene razmišljaju možda bismo ih više razumeli.” Razumevanje žena jedna je od najvećih muka muškaraca, doduše reverzibilna i sa ženske tačke gledišta. Ali šta je ono što je najveća misterija za nama suprotan pol? Tačan odgovor je upravo ”konekcija ženskog međunožja sa njenim mozgom”. Jako nedokučiva prostranstva, dakako. I zato ih treba pretražiti postepeno i temeljno, jer zbog svoje prevrtljivosti i dvosmislenosti mogu da zavaraju pravi trag.

Prvo što žena treba da otkrije je istinsko uživanje sa nama najkopatibilnijim bićima, muškarcima. Oni su tu da bi nama bilo lepo, da bismo se mi zatim potrudile da njima bude još lepše. Još ako pročačkamo po svojim zabačenim mislima i sprovedemo u delo sve ono što smo taložile, sakrivale i gurale u moždane tegle da se kiseli… Sva ta silna razmišljanja da li sam izdepilirana, da li nešto smrdi, da li sam se dobro namestila, ili mu možda nije udobno, joj pa on ne uživa… Sve to treba, drage moje, odbaciti i apsolutno se prepustiti, jer njih najviše uzbuđuje upravo to. Još delikatnija ali i dosta privlačnija opcija je ako je seksualni izbranik ženskog pola. Ako se ikada u fantazijama žene pojavila neka druga žena, sve što je potrebno je srušiti ograničenja okoline. Samo nekolicina žena je spremna sebi to da prizna. Ali kada ne bi bilo rušenja organičenja večito bismo se gušile u balkanskom balonu. Uvek je bilo i biće da žena ženu najbolje poznaje, i uvek smo sa drugaricama bile najbliže. Zašto ne probati? Sigurno je divan osećaj znati da si proširila svoju granicu, da si iskusila nešto novo i da si spremna da priznaš sebi da ti se to sviđa!

Ali to je tek početak. Svaka iole razumna žena koja želi da živi zdravo mora prvenstveno da se uzda u samu sebe. Da bude nezavisna, prava moderna žena. Zbog sve većeg ulaska žena u poslovni svet i velikog obima posla i obaveza, žene imaju problem da uopšte nađu muškarca. Onda opet bacaju seksualnost u đubre, što je frustrirajuće. Dobra stara masturbacija je rešenje svih problema. Lek protiv nervoze, glavobolje, za bolju koncentraciju, protiv nesanice, za nasmejano jutro, popodne i veče. Istraživanja su pokazala da kod 50% ljudi koje muče hronične glavobolje orgazam pomaže da se bol smanji, a i brže deluje od tableta protiv bolova! Redovna masturbacija bi trebalo da bude glavno žensko oružje za bolji život. Ali žene ko žene sve komplikuju, pa tako i to jedino oružje za lično i samostalno zadovoljstvo – podležu nametnutim pravilima okoline ili socijalističkog vaspitanja i ne dozvoljavaju sebi uopšte, a češće nedovoljno, da izbace iz sebe svu nataloženu negativnu energiju. Za masturbaciju se može slobodno reći da je jedna od fizioloških potreba. Sve imamo češću potrebu za orgazmom nego što smo u prilici da vodimo ljubav, aamo što neke žene nisu spremne da priznaju da uopšte masturbiraju, druge i kad to rade vrlo retko o tome javno govore.

Uobičajena predrasuda kod žena je da zato što imaju partnera, ne osećaju da bi trebalo da masturbiraju; ili ako su bez partnera, da bi masturbacija samo potvrdila njihov status da su solo. Glupost! I kad nije sama žena bi trebalo da masturbira, a nikako da pravi onu glupu grešku i da umesto masturbacije počne da traži nekog da joj počeše potrebe, što definitivno nije rešenje i obično kao rezultat ima neispunjene želje. Mnoge seksualne želje kod nas nesretnih i komplikovanih žena nisu potpuno ostvarene od strane partnera, bez obzira na to koliko je on ili ona dobar i posvećen. Izbegavanje masturbacije i seksualnog zadovoljstva zato što imate partnera ugožava i vas i tu vašu vezu jer ćete polako početi da okrivljujete njega za svoju seksualnu frustraciju. A kako ta seksualna frustracija bude rasla, tako će rasti i frustracija u vezi.

Nažalost, mnoge žene se stide da priznaju da su napaljene, što dovodi do toga da drže u sebi ili poriču sopstvene seksualne želje i osećanja. Da to toga ne bi dolazilo, devojke bi mogle da probaju da masturbiraju pred samim partnerom, a ukoliko on nije dovoljno otvoren za to, trebalo bi naći pravi način i podstaći ga da se i on otvori. Iskustva devojaka iz našeg okruženja pokazuju da u većini slučajeva njihovi stalni partneri ostanu krajnje zbunjeni ako one pokušaju da uvedu ovakvu vrstu noviteta u svoj seksualni život. Od 20 ispitanih devojaka u jednom beogradskom studenskom domu čak 13 njih je navelo da su imale negativno iskustvo kad su tokom seksa uvele novinu i samozadovoljavale se. Sa stalnim partnerima je problem to što su oni navikli na neku vrstu rutine, i postaju veoma sumnjičavi kad im se devojka pojavi sa novom idejom. Kod njih automatski proradi balkanska sujeta i nesigurnost da nisu dovoljno dobri, ili se pak dešava suprotno pa tip poludi jer mu se to toliko svidi da izgubi interesovanje za ženine potrebe stalno očekujući da ona radi ono što njemu prija. Ženi je zapravo neophodno da ima dobru komunikaciju sa partnerom jer tada i sama postaje slobodnija. Ako je situacija suprotna, žena se neminovno zatvara i svoju maštu i fantazije ostvaruje u svojoj glavi, ili pak pored nekog drugog muškarca koji je otvoren za saradnju. I verovali ili ne – iz očiglednih razloga su upravo ljubavnici ti koji ženama najbolje leče frustracije, jer tu nema suvišnih pitanja i očekivanja, već čistog uživanja.

Masturbacija kao takva je normalna pojava već i u detinjstvu Ako bismo se pozvali na istraživanja stručnjaka, još su bebe posmatrane kako masturbiraju mazeći i pipajući svoje genitalije. Naravno, nesvesni onoga što čine. Potencijal za masturbaciju javlja se negde između prvog i trećeg rođendana (Martinson, 1981). U nekim kulturama odrasli čak miluju genitalije beba kako bi ih smirili i ućutkali. I zašto bi onda žene kao zrele i odrasle osobe to potiskivale? Kao što svaka od nas želi da izgleda lepo i shodno tome trenira više puta nedeljno, tako bi za svoju unutrašnju lepotu trebalo da masturbiramo i više puta dnevno, ako se ja pitam, a ne pitam se! Svaka žena laže kad kaže da joj ne treba masturbacija. Ta ili to nikad nije radila ili ne voli sebe i svoju seksualnost. Sve polazi od kućnih aktivnosti. Mnoge žene sebe ne mogu da opuste u dovoljnoj meri da otvoreno priznaju da im se to sviđa i da im je neophodno, jer ne postoji osoba kojoj orgazam ne prija. Ali žene primetno kasnije od muškaraca uopšte skapiraju da mogu same sebe da dovedu do orgazma.

Da li ste se ikada zapitali kako to muškarci uvek znaju tačno šta od nas hoće? Da kad ih pustimo da vode, vidimo neverovatno uživanje, a da mi sa druge starne njih ne umemo tako da vodimo kroz svoje fantazije? To je upravo zato što oni dopuštaju sebi da sami maštaju mnogo intenzivnije nego mi, i tako saznaju svoje fantazije, dok žene to često iz veoma trivijalnih razloga sebi ne dozvoljavaju. A najbolja stvar je što mi zapravo možemo, za razliku od muškaraca, da doživimo i više orgazama zaredom! I čemu ustezanje onda! Ionako manje od jedne trećine žena doživi orgazam u toku seksa. Sam orgazam jeste važan, ali predrasuda je društva da seks služi orgazmu. Muškarcima on svakako više znači, jer se nakon njega uglavnom odnos prekida, ali prava je istina da žene u seksu uživaju pre svega u prisnosti, reakciji partnera i kontaktu, jer i kad najjače žele orgazam treba da znaju da sebi mogu da pomognu da ga dožive veoma brzo i češće veoma intenzivnije negoli kad bi čekale da se to desi samim seksualnim činom. I čemu onda stid? Takvo oružje u našim rukama, a mi ga često ne iskoristimo… Na kraju, poenta je da uživate u sebi, a ne nužno u orgazmu. Orgazam treba da dolazi kao nagrada, iznenađenje, šlag na torti! A ona koja od svoje masturbacije napravi umetnost bez granica stavila je jagodu na taj šlag.


Gordana Ćosić smatra da je još na početku, iako ima dipl. ispred imena, da je leptir u ovom beskrajnom izvoru inspiracije zvanom svet. Smeje se i dobrom i lošem, voli sve što je neobično, najbolji je drug i ne razume modu i novac.

Comments