U stvari, muškarci će voditi besmislene razgovore, čim ostanu bez ženskog društva. Na porodičnim skupovima, proslavama i žurkama, oni će se okupiti i grupisati, a žene će prepuštene jedne drugima uraditi isto. I biće im zabavno, smejaće se i šaliti, ogovarati i udubljivati se u temu koju neka od njih iznese kao problem. Ako prisluškujete mušku i žensku grupu, otkrićete da se među muškarcima vode razgovori koji nemaju veze sa životom, a među ženama samo oni koji proističu iz životnih izazova i problema.

Oni će razgovarati o politici, sportu, kompjuterima, telefonima, automobilima i najnovijim strateškim igrama. I o muzici, u stilu izašao je novi album, jesi li čuo onu stvar i ideš li na koncert, a prokomentarisaće i neku pevačicu ili glumicu u nekom novom filmu za koji se upravo pojavio trejler. Razmenjivaće informacije, kao da spremaju dnevnik, sa dodatkom za sport i kulturu i vestima iz sveta, posle koga ide emisija o najnovijim tehnološkim dostignućima iz raznih oblasti. Ne naučnih. Istraživanja o lečenju raka i otkrića prirodnih lekova koji uništavaju maligne ćelije, nisu njihova tema. Kao ni pomaci u promociji alternativnih izvora energije u kojima leži spas planete i čovečanstva. Jer njih ne zanimaju ozbiljne teme. Oni samo žele da se igraju, praveći se da rade mnogo važne stvari. Ako treba da ukinemo struju i benzin da bismo spasli svet, njih će eventualno zanimati da li alternativni izvori energije mogu da obezbede dovoljno napajanja da im rade omiljene igrice. I da im auto dostiže stotku za tri sekunde.

o MEN WHO WONT MARRY YOU facebook Ženska perspektiva: Zašto oni razgovaraju o glupostima?

Žene će razgovarati beskrajno detaljno o farbama za kosu, akcijama na razne proizvode, jeftinoj a kvalitetnoj garderobi koju su otkrile u nekoj prodavnici, o problemima na poslu, problemima sa muškarcima, problemima sa decom. I verovatno neće stići o svim tim temama da razgovaraju za vreme samo jednog okupljanja, jer će sve pažljivo pratiti i učestvovati u jednoj temi, koja se nametne, dokle god je ne iscrpu i spontano pređu na srodnu temu. Ako se pomene neki zdravstveni problem, sve će dati svoj doprinos i problem će biti tretiran sa svih strana i biće razmotrene sve metode za koje su čule ili ih lično isprobale. Jer žene zanima rešavanje problema. Spas čovečanstva i opstanak na planeti. I znaju da to nije nikakva globalna stvar, već pojedinačna, koja ima sve veze sa zdravljem, emotivnom stabilnošću, stanjem duha, vezama, razumevanjem i saradnjom među ljudima. Oba pola. A ako vam se čini da pričaju samo o krpicama, kozmetici i cenama, onda ste muškarac i uopšte ne kontate koliko to ima veze sa zdravljem i emotivnom stabilnošću.

Ono što su njima kompjuteri i telefoni, to su nama krpice i kozmetika. Samo što je njima to i sve ostalo. I sport i politika i automobili i društveni događaji i muzika i film.

Zašto muškarci pričaju samo o glupostima? Zanima ih istorijski sled događaja koji je doveo do ekonomske krize, političke nestabilnosti, rascepa države, nemira i ratova. Nadmeću se sipajući analize, informacije i prognoze, a lepo vidite i da bi lako mogla da proradi kladionica, da su samo malo manje pristojni.

Zašto ne razgovaraju o duhovnom razvoju? O prevazilaženju ega, o svojoj ulozi u evoluciji, o isceljenju, ljubavi, slobodi, strahu, o prognozama za opstanak čovečanstva?

Jer nisu stvaraoci. Oni su izvršioci. Mi moramo da im odredimo zadatke i da ih pustimo da se igraju, za nagradu. A mi moramo i da ih razoružamo i da ukinemo politiku i promenimo društvena uređenja i koncept države, jer ćemo inače izgubiti sve. Mi smo spasioci. Oni su igrači.

Neka se onda igraju spasavanja.

Aleksina Đorđević

Comments