Sigurno se često zapitate kako vas drugi vide i kakav utisak ostavljate na osnovu izgleda. Sve razmišljamo o tome, ali uglavnom ne priznajemo. Ipak, sati provedeni pred ogledalom se ne mogu tek tako zanemariti i pripisati ličnoj satisfakciji. Stoga, ukoliko nam je baš toliko bitno njihovo mišljenje, hajde da ga oslušnemo.

Muškarci definitivno imaju svoj stav, tačno znaju šta im se sviđa a šta preziru, i nije im problem da se izjasne. Potvrdili su pretpostavke o besmislenosti nekih modnih “izuma“ opšte prihvaćenih kao must have.

polyvore Ženski trendovi koji užasavaju muškarce

Neodlučne sandale –  Proces dizajniranja i same proizvodnje ovih sandala bio je, čini se, veoma komplikovan i buran. One izgledaju kao da je sinergetski efekat između dizajnera i radnika ovog puta izostao. Nisu znali šta žele od njih. Da li da budu japanke,  apostolke, sandale ili čizme. Tako je nastao haotičan spoj svega i svačega, na veliku žalost muške populacije. Jedno je sigurno, ne podnose ih.

Pornićarske štikle –  U okviru ove kategorije, ne sme se izostaviti koliko gađenje izaziva obuća na štiklu sa xxl platformom. Kao poseban predstavnik, izdvajaju se sandale sa providnom platformom koje jedino asociraju na outfit zvezda porno filmova. Složićete se, nimalo ženstveno. I dalje ostaje enigma, kako su pronašle put do naših ulica?

Efekat buke gradskog autobusaSigurno ste imali priliku da prođete pored devojke koja tako samouvereno šeta ulicama vašeg grada, okićena luster minđušama ili naslaganim plastičnim/metalnim lančićima i narukvicama. Čak i kada želite da je izbegnete, nemoguće je pošto zveckanje koje proizvodi čujete u susednoj ulici. Neukusno, napadno, neodmereno – stvara kontraefekat.

Disko kuglaPreviše detalja na majicama koje upadaju u oči toliko da vam sve pred njima igra i šljašti. Situacija se pogoršava ukoliko ste izloženi sunčevim zracima. Vrlo verovatno da im usled refleksije pogled biva preusmeren na neki drugi deo tela, što im ne ide u prilog posebno ako su u pitanju dekoltirane majice.

Pokretne katastrofeDa li kosturske glave zaista mogu da krase vaše glave? Oh, ne, nemojte se zavaravati. Isto tako nisu pošteđene ni preparirane pernate životinje koje se njišu na slabom povetarcu. Ovo užasava čak i mnoge žene, a o muškarcima da i ne govorimo.

Skrivena lepoticaProcenat lepih devojaka je naglo skočio ekspanzijom ogromnih muva” naočara koje prekrivaju gotovo polovinu lica. Ukoliko ste vlasnica jednih takvih, dovoljno je da pored njih imate malo napućenije usne, popularnu “šerpa” frizuru i tamniji ten. Epitet – lepa, dodeljuje se automatski.

FijaskoNekoliko grama pudera na licu, zavodljive trendi smoky eyes, novo pakovanje veštačkih trepavica, solarijum ten, nadograđeni nokti, par pramenova kupljene kose i sve stavke sa spiska su otkačene. Postigle ste izgled top modela sa naslovnih strana ali ste ipak izgubile lični pečat. Život u kalupu nije jeftin, ali daleko od toga da ostavlja dugotrajan pozitivan utisak na muškarce. Verovale ili ne, oni razmišljaju i strahuju pored koga će se ujutru probuditi i kako izgledate kada maske padnu. Ukoliko ih navikavate na takav savršen izgled, moguće je da će im se samo on i svideti. Kasnije će verovatno doživeti razočaranje kada ga pozovete na jutarnju kafu u neobaveznoj varijanti, bez šminke i sa zavezanim repom. Budite oprezne i zažmurite na servirane trendove.


Marina Marry – studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik  kreativne džungle Imagine, Create, Enjoy“. Omiljeni citat:“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Comments