E, polako. To je možda istina. Naizgled. Međutim, obično se radi o tome da vi ne znate šta ona hoće. Ako baš ne zna ni ona, onda se najverovatnije radi o tome da hoće puno stvari odjednom i da ne zna kako to da artikuliše, izrazi i saopšti, a verovatno negde u sebi zna da to sve odjednom i ne može da dobije.

Ako se, međutim, radi o tome da ona tačno zna šta hoće, ali je ubeđena da to mora da vam stavi do znanja a ne da vam eksplicitno saopšti onako kako ćete razumeti, onda ona šizi jer tripuje da vi nemate pojma, da nemate sluha za njene potrebe, želje i stanja, da ste panj, cepanica, bukva i tome slično, sve u cilju da opiše kako ste neosetljivi.

A možda se i dodatno jede zbog toga što nije u stanju da vas navede da uradite ono što hoće, onako lako i glatko kako to čine neke druge žene, kojima ona zbog toga zavidi. Pa joj je lakše da misli kako ste vi neosetljiviji i tupaviji od njihovih partnera, nego da je ona manje sposoban manipulator.

karent Ženski tripovi: Ona ne zna šta hoće

Ona možda ne zna šta hoće trenutno. Ali lakše joj je da vas optuži kako je ne razumete

Žene su razvile manipulatorske taktike verovatno podučene vekovnim iskustvom o tome kako muškarci reaguju kad im se zahtev iznese neposredno. Odmah kažu ne. Neki muškarci čak prilično otvoreno umeju ovo da sagledaju i oni kažu da više vole da budu izmanipulisani i da osećaju otpor i loše reaguju kad čuju otvoren zahtev.

Međutim, čim su oni sposobni za ovakvu iskrenost, sposobni su i da menjaju navike. U tome im moramo pomoći.

Jer sukob među polovima negde mora da se transformiše u razumevanje i podršku. Zato što je tako najprirodnije.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments