Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

2/3

Oblači se kao dama

Prva stvar koju žena mora da uradi, ako želi da bude dama, jeste da se tako i oblači. To znači da iz svog garderobera mora odmah da izbaci, vrećaste pantalone, over size majice, detalje u neon bojama, ogrlice i narukvice sa “lancima i katancima”. Haljine i suknje bi trebalo što češće da nosi i to one koje pristojno ističu njenu žensku figuru, a ne one koje to čine na vulgaran način. Boje ne moraju da budu svedene na bež, belu, roze, već prava dama može da ponese razne, pritom jedino vodeći računa o tome da se slažu sa njenim tenom.

Šminkaj se redovno

Prirodna lepota jeste na ceni, ali neće škoditi ako se malo dodatno istakne šminkom. To ne znači da žena treba da se svakodnevno “kreči” sa slojevima šminke, već da odabere onu koja će joj biti za dnevne prilike, kao i onu za večernje. Kada izađe iz kuće sa maskarom na trepavicama i malo rumenila na obrazima, svaka žena će se osećati bolje i ženstvenije.

dama u restoranu Kako da budeš ženstvena?

Nemoj da nosiš muški kratku frizuru

Iako ima žena kojima čak i jako kratka muška frizura ne oduzima na ženstvenosti, mora se priznati da je duga kosa ono što je esencijalni deo svake dame. Ne samo da mora da bude duga, već kosa treba da bude negovana, jer samo tako može da doprinese celokupnom ženstvenom izgledu.

Održavaj zdravu telesnu težinu

Ovo ne znači da žena može da bude ženstvena samo je ako je mršava. Naprotiv, važno je da ona ima liniju koja je prikladna njenoj konstituciji, a ne da bude previše mršava, jer tako sigurno neće izgledati kao dama. Sa druge strane, i preterana gojaznost može da pokvari ženstvenost i taj damski izgled.

Nemoj da psuješ

Prava dama ne psuje i ne govori pogrdne reči. Bar u javnosti! Činjenica je da se svakom “omakne” u nekim iritantnim situacijama, kao što je vožnja kola, ali žena koja želi da iskaže svoju ženstvenost mora da vodi računa da joj se to ne dešava na javnim mestima i pred drugim ljudima.

Editors choice