Svakoga dana se svako od nas nađe u hiljadu razoćaravajućih situacija. To mogu biti manja razočarenja, koje svi mi prebrodimo “stojeći”, dok je mnogo veći problem kada moramo da se suočimo sa mnogo težim razočarenjima, koja itekako mogu uticati na naš život i naše psihičko stanje.

Kako i u mnogo bezazlenijim situacijama ljudi nekada pokleknu, danas vam dajemo savete kako da prebrodite velika razočarenja u vašem životu.

Pristupite problemima na kreativan način

Kada se sledeći put suočite sa nekim problemom ili razočarenjem, nemojte dozvoliti sebi da upadnete u depresiju, već problemu pristupite na kreativan način. Uzmite papir i olovku i napišite sve ono što vas muči, a zatim recite sebi da će sve biti ok i pročitajte ono što ste napisali. Pozitivan stav će vam pomoći da problem sagledate potpuno drugačije, dok će vam papir i olovka dobro doći da napišete rešenja do kojih ste došli.

zivotne lekcije kako da se suocite sa razocarenjima 1 Životne lekcije: Kako da se suočite sa razočarenjima?

Ne shvatajte sve previše lično

Iako se većina stvari u našem životu odvija nekim određenim tokom, postoje i one životne situacije na koje ne možemo da utičemo. A kada se takva situacija dogodi, većina nas “vrti film” u glavi i pita se da li je trebalo nešto drugačije uraditi. Odgovor je – apsolutno ništa! Ono na šta, pak, možemo da utičemo je način na koji ćemo sagledati situaciju i da li ćemo je shvatiti kao smak sveta ili kao još jednu životnu lekciju.

Comments