Kada pomislimo na Salmu, u glavi nam se pojave venčići od cveća, marijači, spojene obrve, ali i plamen koji se ne gasi. Njen Instagram profil razlikuje se od svih ostalih profila američkih selebritija jer nimalo nije upeglan. Od svih pastelnih Instagram profila, njen se izdvaja zbog toga što je šaren – i to meksički šaren. Svoje godine je prigrlila kao najbolju drugaricu, igra, peva i svakom novom slikom nas nečemu nauči. Ovo su neke od najšarenijih životnih mudrosti koje nam je doneo Instagram profil Salme Hayek.

Starost je stanje uma, ne godina

Njen neuhvatljivi duh najbolje se vidi kad pleše. Ljude najbolje opisuju njihovi prijatelji, a njeni su uvek veseli, nasmejani i u pokretu – bez obzira na godine. Jedan od mojih omiljenih snimaka na njenom Instagram profilu (sem, NARAVNO, onog u kojem zajedno sa marijačima peva narodnu meksičku pesmu “La llorona” koju smo imali priliku da čujemo u “Fridi” i animiranom filmu “Coco”) je video u kojem pleše zajedno sa osamdesettrogodišnjim glumcem. Svako ko zna bilo šta o Meksiku, zna da godine za njih ne predstavlju ništa sem broja koji stavljaju na tortu, a plesom idu ne samo do snova, već i mnogo dalje. Idu u sebe.

Najslađa je šala na svoj račun

Ko ne ume da se našali na svoj račun, sigurno ne bi smeo da se šali ni na tuđ, a pedesetčetvorodišnja glumica poznata je po svom smislu za humor. U ovom bumerangu ona pokušava da se okuša u ekstremnom sportu – vrtenju oko šipke, ali joj to malo teže ide zbog džank fuda koji je prethodno unela u sebe. Ona ne pati od toga da propagira zdrav život na društvenim mrežama i čak i uvredljivije šale prihvata ukoliko su duhovite. Cenimo ljude koji cene dobar humor – a to je upravo Salma.

Tekilu, limun i so dajte za moj sto

Meksikanci svoju ljubav prema dobrom provodu, muzici, plesu i strasti uvek povezuju sa jednom stvari – tekilom! Kao što je i sama rekla, ukoliko se vodite umerenošću, tekila je nešto što je nezaobilazno u svakom provodu (što se Salme tiče, ne mora uopšte da bude noćni). Sam način njene konzumacije je prezabavan, kao i sve što dolazi posle toga. Samo mala napomena – ono što kod nas prodaju kao tekilu, nema veze sa onom pravom divnom tekilom koju možemo da probamo u Meksiku.

Comments