16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

U životu je veoma važno postaviti prave stvari na pravo mesto. Konkretno mislim da je važno da sa svim ljudima iz našeg okruženja imamo jasne odnose u smilsu šta smo mi jedni drugima. Ukoliko si mi drugarica tu važe jedna pravila, ukoliko si mi kolega neka sasvim drugačija.

Naravno da je super ukoliko vam neko sa posla i privatno odgovara i ukoliko imate sa kim da podelite prvu kafu i izjadate mu se nad šefovim bubicama, ali u praksi takve stvari malo teže funkcionišu i često proizvedu i stvari koje niste očekivali.

Ja recimo imam prijatelje koje volim najviše na svetu i koji me čine boljom osobom. Sa njima se smejem i znam da će biti tu onda kada mi ne bude do osmeha. Sve je to cool, ali ja recimo sa nekolicinom od njih ne bih nikada radila nikakav posao, jer su malo neodgovorni za moj ukus, možda malo površno pristupaju problemima i znam da bi imali sukobe na svakodnevnom nivou. Naravno da postoje i oni sa kojima bih imala odličnu saradnju, jer su prosto neki njihovi principi slični mojima, ali iz iskustva radije bih volela da ipak ostanemo prijatelji.

Zamka u koju se upada kada su u pitanju ovakvi odnosi jeste činjenica da zavolite kolegu/koleginicu i počnete sve više vremena da provodite zajedno. A onda se dešava situacija da dođe do problema na poslu i iz želje da ne kvarite lične odnose sa tom osobom sve više joj prećutkujete nešto što drugima ne bi. I tako sve počinje…

Možda se sa mnom ne slažete, jer imate koleginicu sa kojom se viđate i vikendom u gradu, sa kojom ste izgradili prelep odnos i za koju znate da će stati na poslu uvek iza vas. Međutim želim da vam napomenem da su to dosta retke situacije, tačnije retke su situacije da ti dvostruki odnosi vremenom ne zadaju probleme.

Ista je situacija kada recimo momak i devojka ili bračni par odjednom postanu business partners. Sigurna sam da imate primere iz svog okruženja ovakvih odnosa, koji su vremenom postajali sve gori. Pravila igre su drugačija u poslovnom svetu, ako me razumete.

Direktversicherung text Zlatna business pravila: Na poslu smo kolege, ne drugari

Zlatna pravila ponašanja na poslu podrazumevaju:

1. Kolegijalan odnos prema svima.

2. Nemešanje emocija i simpatije koje prirodno imamo ili nemamo prema kolegama sa našim odnosom na poslu prema njima.

3. Otvoren razgovor o svakom problemu koji se pojavi i zajedničko rešavanje istog.

4. Upoznajte svoje kolege. Kao što poznajete svoju prijateljicu isto tako je važno da poznajete ljude sa kojima radite. Važno je da znate koje su njihove slabosti, kao i prednosti, da biste u nekoj daljoj budućnosti bili u poziciji da znate šta od njih možete očekivati, a šta ne.

5. Poštovanje je ključna reč i osobina koju je važno da imate prema svima u kolektivu.

6. Važno je da koliko god imate liderske sposobnosti budete kvalitetna karika tima i imate kvalitete timskog igrača.

7. Izbegavajte ogovaranja i priče kolegama iza leđa. Pravilo broj tri ovde je ključno.

8. Budite tolerantni i empatični prema svima u kolektivu.

9. Čestitajte kolegi i pohvalite ga uvek kada osetite da treba.

Milica Popović 

Editors choice