Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Zajednički život je pun prepreka i izazova, za čije prevazilaženje nisu dovoljna ljubavna osećanja – mnogi parovi se stalno spotiču o te prepreke, svađaju se i udaljavaju, nesrećni i ogorčeni zbog problema koje ljubav sama po sebi ne samo da ne može da reši, već kao da ih i pogoršava. Evo nekih zlatnih pravila za negovanje odnosa – i stvaranje prostora za ljubav.

Za harmonične odnose, važan je raspored moći u odnosu. Zato razmislite o tome i pokušajte da razumete u kojim aspektima ko od vas dvoje ima veću moć – u pogledu zarade, obrazovanja, roditeljstva, seksa… Potrebno je da se ni jedno od vas dvoje ne oseća inferiorno, ako je onaj drugi u nečemu “jači” i “bolji”, već da se dopunjavate, podržavate i jedno od drugog učite. Onaj ko se oseća inferiorno, može početi da se takmiči i nadmeće i truje odnos pokušajima da nadmaši (porazi, ponizi) superiornog partnera. Igre moći su veoma osetljiv teren u svakom odnosu, zato budite pažljivi.

Porodični odnosi su još jedan uobičajen izvor konflikata, svađa i razdora – zlatno pravilo je da nastupate kao tim, o čijoj god porodici da se radi i da uvek jedno drugom držite stranu. To je teško i često znači da treba da se suprotstavite sopstvenoj porodici i postavite im granice preko kojih ne smeju da prelaze, ali samo ćete na taj način izbeći da se vaši roditelji mešaju u vaše odnose.

Kao roditelji, trebalo bi da nastupate jedinstveno i da pronađete način da pristupate detetu sa istim stavom, jer ako je jedan roditelj strog, a drugi popustljiv, stvara se prostor za konflikte i manipulacije. Dogovorite se kada ćete oboje nastupiti strogo, a u čemu ćete biti popustljivi i nastojte da budete dosledni u tome.

Editors choice