Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Zajednički život je pun prepreka i izazova, za čije prevazilaženje nisu dovoljna ljubavna osećanja – mnogi parovi se stalno spotiču o te prepreke, svađaju se i udaljavaju, nesrećni i ogorčeni zbog problema koje ljubav sama po sebi ne samo da ne može da reši, već kao da ih i pogoršava. Evo nekih zlatnih pravila za negovanje odnosa – i stvaranje prostora za ljubav.

Za harmonične odnose, važan je raspored moći u odnosu. Zato razmislite o tome i pokušajte da razumete u kojim aspektima ko od vas dvoje ima veću moć – u pogledu zarade, obrazovanja, roditeljstva, seksa… Potrebno je da se ni jedno od vas dvoje ne oseća inferiorno, ako je onaj drugi u nečemu “jači” i “bolji”, već da se dopunjavate, podržavate i jedno od drugog učite. Onaj ko se oseća inferiorno, može početi da se takmiči i nadmeće i truje odnos pokušajima da nadmaši (porazi, ponizi) superiornog partnera. Igre moći su veoma osetljiv teren u svakom odnosu, zato budite pažljivi.

Porodični odnosi su još jedan uobičajen izvor konflikata, svađa i razdora – zlatno pravilo je da nastupate kao tim, o čijoj god porodici da se radi i da uvek jedno drugom držite stranu. To je teško i često znači da treba da se suprotstavite sopstvenoj porodici i postavite im granice preko kojih ne smeju da prelaze, ali samo ćete na taj način izbeći da se vaši roditelji mešaju u vaše odnose.

Kao roditelji, trebalo bi da nastupate jedinstveno i da pronađete način da pristupate detetu sa istim stavom, jer ako je jedan roditelj strog, a drugi popustljiv, stvara se prostor za konflikte i manipulacije. Dogovorite se kada ćete oboje nastupiti strogo, a u čemu ćete biti popustljivi i nastojte da budete dosledni u tome.

Editors choice