Boje koje nas okružuju, doprinose da nam ambijent bude podsticajan, sumoran, uspavljujući ili živahan, udoban i prijatan. Boje garderobe koju nosimo, jednako reflektuju naše unutrašnje stanje i raspoloženje, kao i što utiču na njega. Obojite svoj život, privucite dobru energiju, podržite svoje zdravlje i raspoloženje, prema značenju koji boje i njihove nijanse imaju.

Bela i crna

Bela je svetlost, iskrenost, otovorenost, prosvetljenost. Označava nove početke, rođenje, ozdravljenje, ali i ukazuje na nepodnošenje kritike i na to da sebe doživljavamo superiorno u odnosu na druge. Obucite belo, kada vam je potrebno da se nametnete i dominirate. Crna označava dubinu, red, disciplinu, ali i tamu, kraju, smrt, nemogućnost pronalaženja izlaza. Takođe, crna je boja korenitih promena, a simbolika smrti je da nešto u nama mora umreti, da bi nešto drugo oživelo.

Siva

Boja kontradiktornosti – svetlo siva ukazuje na spremnost za presudne korake ka novoj životnoj fazi, ali i nesigurnost i nerealan strah. Tamo gde preovlađuje siva, vlada melanholija, dosada, nezainteresovanost za sopstveni život. Tamno siva simbolizuje strahove, neiskrenost, prevaru i ukazuje da nam je potrebna hitna transformacija stavova i delovanja. Siva nikako nije boja koju treba uneti u životni protor, a kao boja garderobe, prihvatljiva je tamo gde želite da ostanete neupadljivi .

Zlatna i srebrna

Zlatna boja je simbol prosperiteta u svim oblastima života – kosmička podrška, prosvetljenje, pobeda, slava, čast, iznenadni dobitak, ljubav koja cveta. Boja pravih životnih vrednosti koje želite da privučete i da kroz njih živite. Nosite zlatan nakit, unesite zlatne detalje u svoje okruženje. Srebrna je boja uzvišenih osećanja, intuicije, osvešćenja nesvesnog, vidovitosti, razumevanja drugih. Takođe je i boja majčinstva i emocionalne podrške, trudnoće i rađanja. Okitite se srebrom, da pojačate svoju intuiciju i senzibilitet.

boje 2 Značenje boja: Kako da obojite svoj život?
Comments